Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Hon kommer tillbaka starkare efter det här”

Stina Nilsson och Johanna Skottheim.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Stina Nilsson blev uttagen till OS, det samtidigt som nära vännen Johanna Skottheim ställdes utanför truppen.

Nu berättar Nilsson om samtalet mellan vännerna. 

– Ibland är idrotten brutal, men jag är övertygad att Johanna kommer att komma tillbaka starkare efter det här, säger Stina Nilsson. 

I dag fortsätter världscupen i Antholz, men det är utan de allra största svenska stjärnorna. 

Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och de övriga OS-uttagna svenska skidskyttarna befinner sig just nu på höghöjdsläger i italienska Martell där man förbereder sig inför spelen i Peking. 

När den slutgiltiga truppen presenterades i söndags så var det utan Johanna Skottheim. 

27-åringen ställdes utanför den svenska truppen som åker till Kina om en vecka. 

– Det var jobbigt, det kan jag inte säga något annat om. Och det var tufft att få det definitiva beskedet. Det har varit en dröm och ett mål som jag jobbat väldigt hårt för, säger Skottheim som hade stora framgångar i inledningen av den förra säsongen men haft det betydligt tyngre den här. 

Johanna Skottheim har bara fått chansen tre gånger i världscupen den här säsongen. Den andra tävlingshelgen i Östersund, för två veckor sedan i Oberhof och nu senast i Ruhpolding där hon var del i det stafettlag som kom tvåa i fredags. 

Nu är hon i stället reserv och när de andra landslagsåkarna befinner sig på förläger inför OS så tävlar Skottheim i dag i världscupen i Antholz. 

En som står Johanna Skottheim nära är Stina Nilsson, båda har berättat om den nära relationen och Skottheim hjälpte Nilsson med mycket när hon inledde sin satsning på skidskytte. 

”Idrotten är brutal”

Och Stina Nilsson är också öppen med att hon tycker att det är tråkigt att Johanna Skottheim inte blev uttagen till OS.

– Jag hade väldigt gärna haft med Johanna till OS, säger Stina Nilsson och berättar att de båda vännerna hade ett långt samtal efter att OS-truppen stod klar. 

En trupp där Nilsson kom med men där Skottheim inte fick plats. 

– Vi hade ett väldigt bra samtal. Jag är övertygad om att hon kommer att komma tillbaka starkare från det här. Det är det här som är idrott på något sätt, det är helt fantastiskt men det är också brutalt. Ibland är man på den sidan där man får följa med, och ibland är man på den andra sidan, säger Nilsson. 

OS i Peking invigs den 4 februari. 

TV: Stina Nilsson uttagen till OS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.