Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan är tillbaka efter hjärtproblemen

Ingrid Landmark Tandrevold.
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

OBERHOF. Helt plötsligt kollapsade den norska stjärnan mitt under loppet. 

Det visade sig senare att Ingrid Landmark Tandrevold drabbats av hjärtflimmer. 

Nu berättar hon om känslorna efter dramat.

– Jag blev väldigt ledsen. Och det är klart att man känner sig osäker och orolig, säger skidskyttestjärnan till Nettavisen.

Under fredagskvällen kom dock positiva besked, Landmark Tandrevold kör morgondagens stafett. 

Ingrid Landmark Tandrevold startade gårdagens skidskyttesprint i Oberhof starkt och låg på en nionde plats efter två skjutningar med en bom. Men därefter försvann norskan helt plötsligt från resultatlistan. 

Och det efter drama efter det stående skyttet. Norskan kollapsade och vårdpersonal fick tillkallas. 

– Jag fick hjärtflimmer på väg upp från mattan i det sista skyttet. Jag kände mig jättedålig och och tappade all energi kroppen, förklarade Landmark Tandrevold under gårdagskvällen.

Den norska skidskyttestjärnan hade drabbats av hjärtflimmer, kände igen symptomen då hon hade drabbats av samma sak 2017. Hon har sedan dess gått på återkommande kontroller utan att man upptäckt något fel på hennes hjärta. 

Under gårdagskvällen gjorde ett nytt EKG på Ingrid Landmark Tandrevold, resultatet visade dock inte på något fel.

Och under fredagskvällen kom ytterligare positiva besked om norskan som är redo att köra morgondagens stafett. 

– Läkarteamet har gjort en medicinsk bedömning. Som det ser ut nu ser det väldigt bra ut. Hon har fått klartecken och är jättesugen på att komma till start, säger Norges landslagschef Per Arne Botnan till VG.

”Blev väldigt ledsen”

Nu berättar hon vidare kring sina hjärtproblem och dramatiken under gårdagens sprint. 

– Jag är naturligtvis väldigt ledsen, främst för att jag kände att jag hade ett riktigt bra lopp på gång och var på väg tillbaka till världstoppen. Men också för att jag blir osäker och orolig när man upplever något sådant här, säger Ingrid Landmark Tandrevold till Nettavisen.

Norskan fortsätter vidare:

– Jag känner att det var rätt att bryta loppet, hälsan kommer alltid först. Nu mår bra och jag kommer att komma tillbaka starkare efter det här. 

”Vill inte ha fokus på det”

Ingrid Landmark Tandrevold säger att hon är osäker på om hon vill dela med sig om sina hjärtproblem. 

– Jag vill inte att det ska vara huvudfokus i framtiden, utan skidskyttet. Jag känner att jag har ett bra läkarteam runt mig och att vi kommer göra bra val framöver. Nu vill jag bara se framåt. 

Nästa gång damerna tävlar i världscupen i skidskytt är i morgon lördag, då står stafett på programmet. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.