Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stinas nya besvikelse: ”Det känns inte så bra”

Stina Nilsson.
Foto: DEUBERT / BILDBYRÅN
Björn Ferry.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: HARALD DEUBERT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/HARALD DEUBERT WWW.IMAGO-IMAGES.DE

OBERHOF. Dagens skidskyttesprint i IBU-cupen var ett litet fall framåt för Stina Nilsson som klarade sig undan med tre bom. 

Men 27-åringen är fortsatt långt efter i åkningen.

– Det känns inte bra i spåret. Min åkning är inte bättre än så här just nu, säger Nilsson.  

I torsdags gjorde Stina Nilsson sin första internationella tävling som skidskytt och det i IBU-cupen, nivån under världscupen. 

Det blev dock en allt annat än lyckad tävling för den före detta längdstjärnan som i mars förra året meddelade att hon skulle byta sport. 

Nilsson bommade fem av tio skott i sprinten och åkte dessutom långsamt i spåret, den första internationella tävlingen slutade med placering 99 i sprinten. 

I dag stod Stina Nilsson dock på startlinjen igen i tyska Arber, och det återigen i en sprinttävling och över 7,5 kilometer. 

Nilsson gick ut med startnummer 98. 

I det första liggande skyttet blev det två bom för Stina Nilsson som efter det gick som 64:a. 

I det andra skyttet klarade sig Nilsson undan med en bom. I mål var Nilsson dock två minuter och 20 sekunder efter ledaren ryskan Tatiana Akimova.

”Jag är inte nöjd”

Stina Nilsson kom på plats 69, av 132 startande, i sin andra internationella tävling som skidskytt. 

– Jag får helt enkelt acceptera att det inte känns jättebra i min åkning just nu. Jag är inte heller nöjd med min prestation på vallen, det tar för lång tid mot när jag har gjort det bra på träningar. Jag fick ändå ner fyra skott i stå men jag är inte riktigt nöjd med känslan. Men det är en helt ny situation för mig att tävla på internationell nivå, säger Stina Nilsson och fortsätter: 

– Jag får försöka se det positivt med att jag har färre bom än senast. Även om jag känner att det inte är mycket som stämmer. Jag önskar att allt hade klaffat men just nu gör det inte det. 

”Känns inte bra i spåret”

Det som kanske förvånar mest är att 27-åringen har fortsatt svårt att hänga med också i åkningen. Nilsson var näst långsammast av de sju svenska åkarna, och hade inte bättre än 41:a åktid totalt sett. Segraren Tatjana Akimova var mer än en minut snabbare bara i spåren.

– Det känns inte bra i spåret just nu. Det är inte så mycket jag kan göra åt det. Jag står på benen och jag har inte ramlat. Men bättre än så är inte åkningen just nu. Jag får försöka felsök vad problemet, det kommer att vara viktigt för mig i den processen jag är i just nu, säger Stina Nilsson. 

Landslagstränaren Johannes Lukas om Stina Nilssons insats i dagens sprint:

– Det var ett litet steg framåt. Men återigen, Stina behöver tid. Och med tid menar jag inte två–tre dagar, säger Lukas. 

Tilda Johansson blev bästa svenska för dagen på en femteplats efter felfritt skytte. Sara Andersson kom sexa, Elisabeth Högberg nia. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.