Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öbergs svar – efter Ekholms ord i SVT

Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

POKLJUKA/STOCKHOLM. Hanna Öberg gick tungt i spåret på VM:s sista dag och slutade sjua i masstarten. 

– Hon har inte riktigt pallat med programmet ända in i kaklet, säger experten Helena Ekholm i SVT.

– Jag tycker att jag har haft en vädigt god form, sedan har jag gett bort lite, svarar Öberg.


Kommentera skidskytte-VM! När du läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

Hanna Öberg hade stora problem i spåret i mästerskapets sista tävling. Efter tre gånger på vallen hade hon dessutom dragit på sig två straffrundor.

Trots fullt hus i sista skyttet kunde Öberg inte äta upp avståndet upp till täten och hon blev bästa svensk som sjua.

SVT-experten Helena Ekholm tycker inte Hanna Öberg haft formen för att orka hela mästerskapet

– Framförallt var det i spåret Hanna tappar medaljkänningarna idag. Hon tappar drygt minuten på Eckhoff och det är lite för mycket, säger hon i sändningen.

– Hon kom in i mästerskapet med lite svajig form och jag tror att det har blivit för mycket. Hon har inte riktigt pallat med programmet ända in i kaklet.


LÄS MER: Miljonregn över Hanna Öberg: ”Jag förtjänar det”


Hanna Öberg svarar på kritiken

Det är en slutkörd Hanna Öberg SportExpressen träffar i den mixade zonen efter målgång.

– En sjundeplats är väl helt okej. Det är ett mästerskap, alla vill väl vara bättre än sjua men jag kan inte klaga för mycket på det. Jag var ganska trött igen. Med tanke på det håller jag ihop det helt okej, det här kunde bli en tävling där man skjuter fem bom och kommer 27:a, och det gör jag inte och det är jag stolt över.

Tycker du att du toppade din form till VM?

– Jag tycker att jag har haft en vädigt god form, sen har jag gett bort lite där i sprinten och jaktstarten, där låg jag lite back energimässigt och det tror jag blev dyrt. Det är det jag tror gör att jag inte håller hela vägen i dag också. Det är absolut en lärdom jag tar med mig.

– Ska jag köra ett mästerskap och köra sju lopp då har man inte råd att ge bort såna dagar. Det kommer jag plocka med och förmodligen inte göra igen.

Hausers första individuella VM-guld

I masstarten var det i stället Lisa Theresa Hauser från Österrike som glänste. Hon var den enda felfria skytten på vallen och tog sitt första individuella guld i ett mästerskap. Inför säsongen hade Hauser inte en enda pallplats i världscupen.

Silvret och bronset gjorde Norge upp om. Ingrid Landmark Tandrevold knep silvret i slutspurten. Men det var Tiril Eckhoff, med tre bom i dag, som avslutade starkast. Hon knäckte landsmaninnan Marte Olsbu Röiseland med sex hundradelar.

RESULTAT

Lisa Theresa Hauser, Österrike (0)

Ingrid Landmark Tandrevold, Norge (1) +21,7

Tiril Eckhoff, Norge (3) +23


SVERIGE:

7. Hanna Öberg (2) +57,7

11. Linn Persson (3) +1:26.5

17. Elvira Öberg (3) +1:35,7

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

    

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.