Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succéloppet: ”Oj, vad många vi passerade”

Hanna Öberg missade ett skott i sista skjutningen. Det kan ha kostat segern, men Sverige klarade ändå en finfin andraplats. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Federic Sanfilippo förde Italien till seger i stafetten. Foto: KERSTIN JOENSSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Det blev blågula framgångar i österrikiska Hochfilzen.
I stafetten svarade damerna för en ruggigt stark insats och tog en andraplats. 

– Jag tänkte att nu lägger jag på en spurt och ger vad jag kan, säger Emma Nilsson i SVT, som körde upp laget till en tredjeplats på näst sista sträckan.  

När det var dags för stafett i Hochfilzen, Österrike så var det Linn Persson som var först ut i det svenska stafettlaget.

Hon åkte snabbast av svenskarna och gav sina lagkamrater ett bra utgångsläge när Mona Brorsons gav sig ut på andra sträckan. 

När Emma Nilsson skulle ge sig ut på den tredje sträckan låg laget på en åttondeplats och trots fin åkning så var det inte givet att det skulle bli en pallplats – men Nilsson svarade för en stark upphämtning. 

– Det var bara att försöka gå det som gick och åka ikapp. Fokusera på skyttet och åk fort om du kan och så tänkte jag att oj vad många vi passerade. Jag vet inte vad som hände, säger Emma Nilsson i SVT. 

 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte 2018/2019 – allt du behöver veta 

 

Öbergs superspurt  

Det svenska laget låg på en tredjeplats när Hanna Öberg åkte ut på sista sträckan.

Ett tag fanns det vittring på en förstaplats men det italienska laget var för starka och det blev till slut en andra plats.

– Jag kände att jag kanske hade chansen, men så bommade jag sista skottet och det tog lite tid. Men jag är jättenöjd, säger Hanna Öberg i SVT. 

Öberg passerade fransyskan Anais Bescond och i sändning avslöjande hon hur tankarna gick: 

– Jag kände när jag låg bakom henne att jag kommer att ta mig förbi henne, jag kunde åka med förhållandevis behagligt, säger hon och fortsätter: 

– Men så skriver Wolfgang ”make an attack in the last hill” och då tänkte jag att nu kan jag inte göra det, nu har han ju sagt det. Så då väntade jag till spurten och tänkte att jag får vara bestämd där. 

 

LÄS MER: Vinterstudion 2019 – så sänder SVT hela vintern 

 

”Det var ett taktiskt drag”

Men Wolfgang Pichler gav svar på tal – och menade att det var tänkts som en psykning: 

– Det var ett taktiskt drag, jag ville göra den franska flickan osäker, förklarar han i SVT. 

Alla svenska åkare placerade sig i topp fyra på respektive sträcka och efteråt var Pichler positiv men menar att det finns mer att ge: 

– Vi kan göra det ännu bättre. Det här var inte toppnivå, några prestationer var bra och några mindre bra. Men en andraplats är alltid en framgång. Jag är nöjd. 


För SportExpressen utvecklar Hanna Öberg hur hon känner efter dagens andra plats. 

– Jag tycker verkligen att säsongsinledning på laget visar att vi har tagit ett kliv. Nu var jag lite krasslig förra veckan men som jag åkte då och som jag åker i dag tycker jag visar att jag är med väldigt bra med i åkningen, säger hon och fortsätter:

– Linn och Mona har också gjort väldigt fina resultat och åkt fort, och Emma har också tagit ett stort kliv mot förra året, det är samma sak på herrsidan. Så jag tycker att vi har höjt nivån ett snäpp mot ifjol. Det ser väldigt lovande ut för resten av vintern. 

Och visst är det VM som hon syftar på: 

– Det är klart att det finns med i bakhuvudet hela tiden. Även fast man försöker ta en tävling i taget, så är det klart att VM finns där och det är då jag vill vara som bäst. Det vill vi i hela laget. Det är då man vill prestera som bäst. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!