Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bästa loppet jag har gjort”

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Superåkning och fullt skytte.

Sebastian Samuelsson, 24, vinner sprinten på hemmaplan i Östersund. 

– Jag tror att det är mitt bästa lopp i karriären, säger han.

Sebastian Samuelsson vände fiasko till succé. Gårdagens svaga premiär följdes upp med en högklassig prestation i sprinten.

När han tog sin första sprintseger i karriären. 

Men det var inte helt utan kamp. Johannes Thingnes Bö såg länge ut att vara ett riktigt hot mot Samuelsson. Den norske stjärnan sköt fullt, men vid den sista mellantiden skilde elva sekunder upp till svensken. 

Och när fransmannen Fabien Claude bommade en i andra skyttet var saken klar – Samuelsson kunde segerjubla i målområdet, även om han fick dela pall med två norrmän, Vetle Sjåstad Christiansen (tvåa) och Johannes Thingnes Bö (trea).

– Tror det är mitt bästa lopp i karriären så jag är väldigt nöjd med min insats, säger Sebastian Samuelsson och fortsätter: 

– Allt gick väldigt bra, jag får till ett superbra lopp i spåret där jag öppnar hårt och lyckas hålla. Sedan är det nollor i skyttet också. Så jag är otroligt nöjd.

Hyllar publiken i Östersund

I lördagens distanslopp blev det sex bom och en 40:e plats, därför smakade söndagens seger ännu bättre. 

– Det känns helt fantastiskt att få göra det med tanke på gårdagen och dessutom framför hemmapubliken. Jag trodde kanske inte att jag skulle orka där på slutet, men jag lyftes verkligen fram av dem, säger Samuelsson som hyllas av lagkamraten Jesper Nelin. 

– Det är otroligt bra gjort. Han är grym, jag är imponerad.

Landslagstränaren Johannes Lukas var också mäkta stolt över Samuelsson bedrift att lyckas plocka hem sin första världscupseger i sprint framför hemmapubliken i Östersund. 

– Det är världsklass det han gör. Han leder från start till mål, har snabbast åktid och skjuter perfekt på vallen. Det finns ingen som hade chans mot honom i dag.

– Och jag håller helt med honom om att det är det bästa loppet han gjort, han var totalt överlägsen, avslutar Lukas. 


Sebastian Samuelsson vann VC-sprinten i Östersund

Sebastian Samuelsson efter sprintsegern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.