Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av – får behålla segern

Margarita Vasileva stängs av i 18 månader.Foto: Bildbyrån / GEPA PICTURES
Margarita Vasileva vann stafetten i Oberhof tillsammans med Ekaterina Yurlova-Percht, Evgeniya Pavlova och Larisa Kuklin.

I vintras stod hon överst på prispallen i Oberhof.

Nu stängs ryska skidskytten Margarita Vasileva av i 18 månader för brott mot antidopinglagen. 

Det meddelade Internationella skidskytteförbundet på onsdagen.

Skidskytten Margarita Vasileva, 28, har missat tre dopingtest de senaste tolv månaderna. Det får nu allvarliga konsekvenser.

På onsdagen meddelade IBU (Internationella skidskytteförbundet) att Vasileva stängs av från allt tävlande i 18 månader. Samtliga resultat efter den 4 februari stryks också omedelbart. 

Får behålla världscupsegern

Det betyder dock att hon får behålla världscupsegern i Oberhof den 13 januari, Vasilevas hittills största höjdpunkt i karriären. Tillsammans med Ekaterina Yurlova-Percht, Evgeniya Pavlova och Larisa Kuklin vann det ryska laget stafetten.

Norge snuvades på en pallplats och slutade fyra medan Sverige åkte i mål som sjunde lag.

Kan överklaga domen

Vasileva, som vann VM-brons i junior-VM 2012, blir även av med sina bästa individuella placeringar i världscupen. I mitten på februari kom hon på 14:e plats i Soldier Hollow.

Avstängningen började gälla från den 17 september 2019 och ryska skidskytteförbundet har nu 21 dagar på sig att överklaga domen hos CAS (idrottens skiljedomstol).

 

LÄS MER: Svenska OS-guldhjälten pekades ut som dopad (Premium) 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.