Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya jättesuccén: ”Jag är förvånad”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Storformen håller i sig för Sebastian Samuelsson. 

24-åringen stod för ett jättelopp och vann sprinten i Östersund. 

– Jag är jättenöjd och förvånad, säger Samuelsson efter andra raka världscupsegern. 

– Jag tror svenskarna hade bättre skidor i dag. Det måste ha varit så, säger norske stjärnan Johannes Thingnes Bö.

Martin Ponsiluoma hade en mardrömshelg. I distansloppet blev han 69:a och i sprinten blev det värre med när han slutade på plats 79 efter totalt fyra bom. Desto bättre gick det för Sebastian Samuelsson som tog sin andra världscupsseger när han vann söndagens sprint och i segerintervjun sa han att det var ” bästa loppet i karriären”. 

Världscupen fortsatte under torsdagen i Östersund och först på schemat stod återigen sprint. Tidigare under dagen stod Elvira Öberg för en jätteinsats när hon slutade tvåa – trots två bom. 

Samuelsson vann sprinten: ”Förvånad”

 Ponsiluoma, som var revanschsugen, stod för totalt två bom och därmed var pallchanserna borta. Desto bättre gick det för Sebastian Samuelsson. 

24-åringen bommade visserligen i liggande skyttet men därefter reste han sig och stod för ett jättelopp. Först sköt han fullt i stående och sen gasade han på och tog ledningen framför fransmannen Emilien Jacquelin. Det räckte för Samuelsson som säkrade andra raka segern i sprint den här säsongen. 

– Johannes (Lukas, Sveriges tränare) skrek att jag ledde med 15 sekunder och då fattade jag att det här är riktigt bra. Jag är förvånad, men också jättenöjd och stolt, säger Samuelsson i SVT. 

Martin Ponsiluoma hyllar dagens segrare: 

– Det är riktigt imponerande och otroligt starkt av Sebastian. Nu gäller det att slå honom, säger han och analyserar sedan dagens tävling: 

– Det kändes bra idag. Jag hade en trygg känsla. Det börjar kännas bättre och bättre. Jag var lite mer fokuserad i dag än tidigare. 

 Norske stjärnan Johannes Thingnes Bö säger att det kan vara ”Sveriges säsong”. 

– Jag tror svenskarna hade bättre skidor i dag. Det måste ha varit så. Det kanske är Sveriges säsong. Åtminstone Sebbes och Elvira, säger Thingnes Bö. 

Pallen i Östersund:

1. Sebastian Samuelsson

2. Emilien Jacquelin

3. Quentin Fillion Maillet 

Ponsiluoma efter världscupsprinten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.