Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Revanschen – blir tvåa i världscupen

Sebastian Samuelsson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Han missade medalj precis i VM-sprinten.

Sebastian Samuelsson tog revansch under lördagen när han slutade tvåa i sprinten i Nove Mesto – två sekunder från segern.

– Det grämer mig lite att det var så nära en seger, men jag är väldigt nöjd med det jag gör, säger Sebastian Samuelsson.

Sebastian Samuelsson var en kantträff ifrån medalj när Martin Ponsiluoma vann guld på sprinten på skidskytte-VM i Pokljuka.

Men Samuelsson fick revansch i den jämna världscupsprinten i Nove Mesto under lördagen.

Samuelsson öppnade starkt i spåret trots en vis osäkerhet inför tävling. Men på vallen var han säkerheten själv, en snabb nolla i den liggande serien och en klar chans på pallen. 

Inför det andra skyttet kom nerverna. 

– Jag förstod ganska tidigt att jag åkte så pass bra att jag hade alla chanser. Det gjorde mig väldigt nervös måste jag säga, kanske lite mer än vanligt inför ståskyttet. Jag visste att skjuter jag fullt nu så har jag en jättebra chans att till och med vinna. 

Sebastian Samuelsson tvåa i Nove Mesto

Trots mer nerver än vanligt höll Samuelsson ihop det och lämnade vallen med en ny nolla och gick ut i delad ledning med fransmannen Simon Desthieux. 

Slutvarvet blev en riktig rysare. 

– Jag krigar allt vad jag har på spurtvarvet och det grämer mig lite att det var så nära en seger men samtidigt är det tajt bakom mig.

2,4 sekunder blev det till slut upp till fransmannen Simon Desthieux, som tog karriärens första individuella seger. 

– Jag är väldigt nöjd och kände mig lite osäker innan start. VM var en enorm urladdning och luften gick ur lite när man fick komma hem. Jag är glad att jag ändå lyckas ladda om. Så jag är väldigt nöjd och stolt över min insats, säger Samuelsson. 

Övriga svenskar långt efter

Två sekunder bakom Sebastian Samuelsson slutade tysken Arnd Peiffer, vilket gör att söndagens jaktstart kan bli en riktig rysare. 

– Jag ser väldigt mycket fram emot den tävlingen, det ska bli roligt. Jaktstart gillar jag och det är en annan typ av bana så jag tror inte skidåkningen kommer vara lika utslagsgivande utan det gäller att göra jobbet på vallen och då har man alla chanser att göra en bra tävling, säger Samuelsson.

För övriga svenskar blev det en tyngre dag. 

Martin Ponsiluoma kom 57 sekunder bakom segrande Desthieux och Jesper Nelin var en minut och 15 sekunder efter. Ännu längre efter var Gabriel Stegmayr (två minuter och 28 sekunder från segern) och Peppe Femling (två minuter och 42 sekunder från segern).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.