Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny pallplats - visar storform inför VM

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Hanna Öberg visar upp gryende form inför VM på hemmaplan.

Svenskan stod för sin bästa sprintinsats i världscupkarriären och slutade trea i tyska Oberhof. 

– Jag ligger bättre till formmässigt än vad jag hade hoppats på, säger hon.

Precis innan julhelgen slog den olympiska guldhjälten Hanna Öberg till med karriärens första pallplacering i världscupen.

Nu har hon två.

23-åringen sköt fullt i både liggande och stående när damernas sprint över 7,5 kilometer avgjordes i Oberhof och åkte in som tredje snabbaste åkare. Därefter väntade svenskan in det tjugotal åkare som fortfarande var kvar ute i spåret, än var inget avgjort.

Men Öberg behöll platsen och kom trea, vilket innebär hennes bästa placering i sprint i världscupsammanhang (tidigare hade hon en sjätteplats som bästa placering).

– Riktigt bra. Hon visar att hon hör hemma där uppe, så är det bara. jag är inte överraskad, det kommer komma mer från henne, säger experten Björn Ferry i SVT.

 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte 2018/2019 – allt du behöver veta 

 

”Ett fantastiskt lopp av Hanna Öberg”

Kommentatorn Lotta Fahlberg stämmer in i hyllningskören:

– Ja, det är ett nytt fantastiskt lopp av Hanna Öberg. En mycket trevlig resultatlista när hon tar karriärens andra pallplats i världscupen.

Vann gjorde italienskan Lisa Vittozzi och Anais Chevalier kom tvåa.

Mona Brorsson blev näst bästa svenska på plats 35 medan Ingela Andersson och Linn Persson kom på 69:e respektive 70:e plats. Elisabeth Högberg, som plågats av magsjuka den senaste tiden, startade sist av alla åkare i Oberhof och slutade 48:a.

Hanna Öberg: ”Långt till VM”

Hanna Öberg ligger nu på plats tio i den totala världscupen och när SportExpressen når henne kan hon blicka tillbaka på en stark insats.

– Ja, det känns väldigt bra. Starten var väl så där, men sen körde jag upp mig och jag kom in i ett fint lugn i skidåkningen. Sen var jag väldigt fokuserad i skyttet. En riktigt bra känsla totalt sett, säger Öberg.

Angående karriärens första pallplacering i sprint:

– Det är klart att det känns bra. Ett kvitto på att jag gör saker rätt och att jag kan vara med där uppe i både sprint och distans. Jag tycker att jag har visat tidigare att jag kan var med och konkurrera och jag har haft flera topp tio-placeringar, så det är skönt att pallplatserna börjar komma också.

Samtidigt: Det är inte nu Hanna Öberg ska vara som allra bäst.

– Jag ligger väl kanske lite bättre formmässigt till än vad jag hade hoppats på. Men det är långt till VM och det är ju då jag ska vara som allra bäst. Jag känner mig i bra slag, men det är ingen OS-form om man säger så, säger Hanna Öberg.