Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kommer vara besviken ett tag”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hanna Öberg hade chansen att säkra en pallplats i den totala världscupen. 

Men 25-åringen sköt bort sig direkt i masstarten. 

– Det känns tråkigt att missa pallen, men det hade varit värre om det var förstaplatsen det handlade om, säger Hanna Öberg i SVT. 

Söndagens masstarter sköts upp på grund av hårda vindar som utgjorde säkerhetsrisk. Damernas startade 15.30 i stället för 12.30 och för Hanna Öberg handlade det om revansch. I fredagens sprint fick Öberg en mardrömsstart, vilket resulterade i tre bom och en placering långt efter konkurrenterna. Inte heller blev det bättre under lördagens jaktstart. Hanna Öberg bommade nio skott, blev sämsta svenska och dessutom hade hon sämsta placeringen på fyra år. 

Öberg: ”Många saker jag kan utveckla”

Så revansch var ordet när säsongen avslutades med masstart. Hanna Öberg jagade dessutom en pallplats i den totala världscupen. Hon hade blivit den första att lyckas sedan Helena Ekholm gjorde det 2011. 

Men det började dåligt, faktiskt katastrofalt. 

Efter två liggande skjutningar hade Öberg bommat totalt fyra skott och var långt efter. 25-åringen tappade dessutom i spåret och pallchanserna var snabbt borta. 

– Det här rasade ihop för Hanna Öberg, säger kommentatorn Ola Brännholm i SVT. 

– Det var jättesvårt, verkligen. Alla bommar är dåliga förstås men att bomma tre i liggande förstör för mig. Det känns tråkigt att missa pallen och att jag inte kunde avsluta på bästa sätt. Men det finns många saker jag kan utveckla och bli bättre på. Jag kommer vara besviken ett tag men det kommer också ge mig motivation, säger Hanna Öberg i SVT.

 Tandrevold vann

Desto bättre gick för Linn Persson som hade ett starkt skytte och låg på en femte plats, två sekunder bakom tyskan Janina Hettich efter tre skjutningar. Men på sista skyttet sköt Persson bort sig med tre bom och en skjuttid på över två minuter. Till slut blev Mona Brorsson bästa svenska på en 13:e plats. 

Vann gjorde Ingrid Landmark Tandrevold och tvåa blev Dzinara Alimbekava. Franziska Preuss kammade hem en tredjeplats. 

Resultat masstart:

13) Mona Brorsson, +1.10,2

18) Elvira Öberg, +1.21,4

19) Linn Persson, +1.22,0

24) Hanna Öberg +1.47,8.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.