Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättedrama när norska stjärnorna gjorde upp

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Segern i den totala världscupen stod mellan Sturla Holm Laegreid, 24, och Johannes Thingnes Bö, 27. 

Efter en högdramatiskt sistaskytte stod Thingnes Bö som vinnare – för tredje året på raken. 

– Han är iskall på vallen, säger Sebastian Samuelsson om Thingnes Bö i SVT.

I lördagens jaktstart hade Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma båda chansen på en pallplats. Men efter en tuff dag på vallen blev det en fjärdeplats för Samuelsson och en sjätteplats för Ponsiluoma.  

Under söndagen var det dags för världscupsavslutningen och då vankades masstart. Samuelsson och Ponsiluoma startade bredvid varandra men det blev inte alls så som hade tänkt sig. 

Dramatiskt mellan Laegreid och Bö

De svenska skidskyttestjärnorna bommade skott efter skott. Faktum är att de inte var ens i närheten av konkurrenterna. 

– Det är tyvärr inte svenskarnas dag i dag, konstaterar kommentatorn Ola Brännholm i SVT. 

Samtidigt var det högdramatiskt mellan Sturla Holm Laegreid och landsmannen Johannes Thingnes Bö. Båda kämpade för segern i den totala världscupen och förutsättningarna var klara. Laegreid vinner världscupen om han är topp åtta, och före Bö. Vid alla andra händelser går världscupstiteln till Thingnes Bö. 

I det sista skyttet bommade Bö ett skott, samtidigt som Laegreid bommade två. Laegreids missar visade sig vara avgörande och världscupssegern gick istället till Johannes Thingens Bö efter jättedrama. 

– Jag undrar om han (Bö) någonsin känt sig så pressad, säger experten Helena Ekholm i SVT. 

”Många trötta kroppar i dag”

Simon Desthieux vann tävlingen i Östersund. Tvåa blev Eduard Latypov och Johannes Thingnes Bö kammade hem den sista pallplatsen, och förstås segern i den totala världscupen. 

Martin Ponsiluoma blev bästa svensk på en 22:a plats. Samuelsson 24:e och Jesper Nelin 28:e. 

– Det är många trötta kroppar i dag. Det var en riktig dålig start och chanserna försvann direkt. Vi gjorde vad vi kunde, säger Ponsiluoma i SVT. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.