Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pojkvännen: ”Förstå att hon också är människa”

Hanna Öberg var nära tårar när hon intervjuades efter stafetten. Bilder från Dagbladet.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Hanna Öberg sköt om guldet – men tvingades till straffrunda. 

Efter loppet var 24-åringen djupt besviken och i tårar. 

Nu stöttas hon av landslagsledningen och pojkvännen Jesper Nelin. 

– Det är bara att försöka få henne att förstå att hon också är människa, säger Nelin 

Sverige var långt efter täten redan efter Elvira Öbergs och Mona Brorssons första sträckor. Men tack vare en fin insats från Linn Persson – och en del bom från konkurrenterna – hade det svenska stafettlaget hade medaljkänning inför den sista sträckan. 

Inför det sista stående skyttet kom Hanna Öberg in tillsammans med Marte Olsbu Röiseland. Norskan säkrade guldet med fullt och snabbt skytte, samtidigt som Öberg bommade. Svenskan tvingades till reservskott, men hade problem och tvingades till straffrunda. Därmed försvann chanserna till medalj. 

Öberg var enormt besviken när hon gick i mål som femma, och sjönk ihop i målområdet. Där tröstades hon av sina norska konkurrenter. 

– Det gör ont att se Hanna. Jag lider med henne i dag. Vi har alla varit i den situationen, säger guldmedaljören Tiril Eckhoff.

– Men hon är en fantastisk skidskytt. Hanna kommer komma tillbaka, jag vet det.

Öberg: ”Vet inte vad som inte fungerar”

Hanna Öberg är i tårar när SportExpressen träffar henne kort efter loppet. 

– Jag tänker inte jättemycket just nu, säger Öberg.

– Jag kommer in på det sista skyttet, har ett perfekt läge. Jag vill stå där, jag gillar att stå i de lägena. Det är svårt. Det är så jag upplever det. Jag vet inte vad det är som inte funkar hela vägen. 

Pojkvännen Jesper Nelin berättar efter sin insats i herrstafetten, där Sverige slutade tia, hur han ska stötta Öberg i den tunga besvikelsen. 

– Det är bara att försöka få henne att förstå att hon också är människa. Hon är extremt bra i den här situationen och har egentligen alltid klarat det förut. Jag tycker inte det spelar så stor roll när det blir så här bara en gång. Men det är jobbigt så klart.

Landslagschefen Anders Byström:

– Hon måste ladda för i morgon och hon är ledsen nu, vi måste ta hand om henne. Vi måste bry oss om henne, prata med henne och låta henne vara arg och besviken. Det är jättetufft för henne, hon vet att det gäller om guldet och så går det inte, hon är jätteledsen. 

På söndagen avslutas skidskytte-VM med en masstart för både damerna och herrarna. 

Norska hånet. ”Fyra är ju bra. Gratulerar”

Johannes Thingnes Bö skickade en hånfull passning efter svenska fjärdeplatsen i singelmixed häromdagen i VM.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.