Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tror att Stina är både irriterad och förbannad”

Foto: HARALD DEUBERT / IMAGO/IBL

Stina Nilsson har haft en tung inledning på sitt internationella tävlande som skidskytt. 

Men rubriker om hennes dåliga start tror hennes förre tränare, norrmannen Ole Morten Iversen, kan ge en oväntad reaktion.

– Jag tror att Stina är irriterad och förbannad, säger han till Nettavisen.

Blir du motiverad av kritik?

I förra veckan gjorde Stina Nilsson sin första internationella tävling som skidskytt och det i IBU-cupen, nivån under världscupen. 

Det blev dock en allt annat än lyckad tävling för den före detta längdstjärnan som i mars förra året meddelade att hon skulle byta sport. 

Nilsson bommade fem av tio skott i sprinten och åkte dessutom långsamt i spåret, den första internationella tävlingen slutade med placering 99 i sprinten. 

Två dagar senare följde hon med en 69:e-plats, också det i en sprint. Nilsson hade då inte bara tufft på skjutvallen utan åkte också långsamt i spåret. 

I går fortsatte IBU-cupen i tyska Arber och det med distanslopp där Nilsson tog ett litet kliv framåt när hon slutade på plats 48. 

”Låter sig inte knäckas”

Den tuffa tävlingsstarten har dock lett till dystra rubriker om Stina Nilsson, men det tror Ole Morten Iversen som var hennes tränare under åren 2016–2018 när norrmannen var svensk landslagstränare kan ge en positiv effekt. 

– Jag tror inte att låter sig Stina brytas ned och knäckas av rubriker som dömer ut henne. Tvärtom. Jag tror att det gör henne förbannad och irriterad. Och att det bara gör henne ännu mer motiverad att göra ett bättre jobb, säger Iversen till Nettavisen.

”För tidigt för slutsatser”

Ole Morten Iversen berättar vidare för den norska tidningen att han följer Stina Nilssons karriär som nybliven skidskytt. Men att det är för tidigt att ha någon riktigt åsikt om henne.

– Hon måste få köra ett antal lopp innan man drar några slutsatser om henne. Jag tror att Stina kan bli mycket bra skidskytt, men då måste hon få testa lite först, säger Iversen som också tror att Nilsson är medveten om att hon har tagit sig an en svår utmaning. 

– Stina är tillräckligt realistisk för att förstå att det inte är någon enkel övergång från längdskidåkning till skidskytte. 

Stina Nilssons nästa tävling är i morgon då det återigen är dags för sprint i IBU-cupen i Arber. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.