Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har riktigt ont och svårt att sova”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

ANTHOLZ. Med drygt två kvar till skidskytte-VM har Sverige åkte på en tuff smäll. 

Landslagstränaren Johannes Lukas har skadat sig och kan tvingas till operation.

– Det gör riktigt ont och jag har svårt att sova, säger Lukas om axelskadan som inträffade under en olycka på stadion i Antholz. 

Efter två veckors tävlande i tyska Oberhof rullade världscupen i skidskytte den här veckan vidare till Antholz i Italien. 

I dag stod herrarnas distanslopp på programmet, loppet vanns av ryssen Alexander Loginov. 

Martin Ponsiluoma blev bäste svensk för dagen på en sjätteplats. 

För den svenske landslagstränaren Johannes Lukas fick tävlingarna i Antholz dock en mardrömsstart. 

Efter ondagens träning på arenan i Antholz föll Sveriges tränare i en trappa och skadade sin axel illa. 

– Jag ramlade i trappan efter träningen, jag hade massa grejer i händerna och halkade, säger Johannes Lukas som nu har armen i mitella. 

”Har riktigt ont”

Och det är inte första gången som skidskyttetränaren skadar sin axel. 

– Det är tyvärr samma axel som jag opererade för två år sedan. Jag har fortfarande kvar metall i axeln från den operationen. Och när jag föll i trappan landade jag precis på den delen av kroppen som jag absolut inte ville landa på, säger Lukas.

– Jag har haft riktigt ont sedan dess, det är svårt att sova. Jag ska undersökas ordentligt på måndag. Vi får se vad de säger då om jag måste operera mig. Det här är så klart inte en bra situation. 

Skidskytte-VM inleds i slovenska Pokljuka den 10 februari, den pågående världscuptävlingen i Antholz är den sista inför VM. 

Hanna Öberg långt efter i distans: "Vad är det som händer?"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.