Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var ett av mina bästa lopp någonsin”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Han startade som nummer 19.

Sedan stod Jesper Nelin för en fin insats i jaktstarten och slutade elva.

– Det var ett av mina bästa lopp någonsin, säger Nelin.

Alla svenskar var topp 23. 

– Nu ser det bra ut inför stafetten, säger Nelin. 

Herrarnas jaktstart föregicks av ett mindre drama för svensk del. Detta då Sebastian Samuelsson upplevde problem under inskjutningen.

Samuelsson fick skruva isär siktet.

– Jag hade lite skräp i siktet, men det var snabbt åtgärdat. Så jag hann aldrig blev stressad över det, säger han. 

Och Samuelsson öppnade loppet starkt.

22-åringen gick ut som elva, men avancerade snabbt efter att ha skjutit fullt två gånger om i liggande. Det gjorde även lagkamraten Jesper Nelin, som avancerade från plats 19 till sjua.

Jesper Nelin hade chans på toppen

I det tredje skyttet sköt Samuelsson bort sig från medaljchansen med två bom, men Jepser Nelin var återigen prickfri och hade chansen att göra ett av sina bästa lopp i karriären. Men i det sista stående skyttet blev det två bom. 

Nelin var ändå nöjd efter målgången. 

– Det känns bra så klart, det är ett väldigt bra genomfört lopp. Åkningen fungerar betydligt bättre i dag om man jämför under sprinten. Och jag gör verkligen jobbet som jag ska i skyttet. Sedan har jag två skott som slinker ut, men totalt sett är det jättebra, säger Nelin.

Nelin var dock långt efter toppåkarna när han kom in till vallen för det sista skyttet och väl på mattan bommade han två skott.

Fransmannen Émilien Jacquelin tog hem VM-guldet före norske stjärnan Johannes Thingnes Bö. Aleksandr Loginov, Ryssland, tog hem bronsmedaljen.

”Bra chanser i stafetten”

Jesper Nelin blev bäste svensk på elfteplats, medan Sebastian Samuelsson kom på plats 19. Peppe Femling slutade på plats 16 och Martin Ponsiluoma körde in som 23:a.

– Det måste vara bland det bästa Sverige har gjort någonsin. Det är jättekul så klart. Vi visar verkligen att vi har bra chanser i stafetten, säger Jesper Nelin. 

Sebastian Samuelsson håller med:

– Det är en helt fantastisk laginsats i dag. Tre svenska herrar topp 20, det är inte ofta vi har det. Det bådar gott inför stafetten. 

Herrarnas stafett i skidskytte-VM avgörs på lördag. 

 

LÄS MER: Norska storstjärnan anklagad för doping 

LÄS MER: Skidskytte-VM 2020 - allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.