”Jag är skitsur, eller nej – jag är jätteförbannad”

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

ANTHOLZ. Marte Olsbu Röiseland såg ut att gå en kamp om segern i damernas masstart i skidskytte.

Men sköt bort sig, och efter loppet var norskan milt sagt besviken. 

– Jag är jättesur. Eller nej, jag är jätteförbannad, säger Olsbu Röiseland. 

Damernas masstart i skidskytte i Antholz blev en dramatisk tillställning. 

Hanna Öberg sköt fullt i både det första och det andra liggande skyttet och var med i täten. Men svenskan åkte sedan på en bom i det första stående skyttet och kom efter fältet. 

Marte Olsbu Röiseland hade en bom från det andra liggande skyttet men åkte snabbt i spåret och i det tredje skyttet sköt norskan fullt. 

Inför det avslutande skyttet kom Olsbu Röiseland, som leder den totala världscupen, in som fyra till vallen. 

Men då höll norskan inte ihop det utan åkte på två bom och lika många straffrundor, chansen på pallen var därmed borta. 

”Skitsur och förbannad”

Efteråt var Marte Olsbu Röiseland djupt besviken. 

– Jag är skitsur. Eller jag både förbannad och jättearg. Jag hade ett superläge men tog inte hand om det. Det är fruktansvärt irriterande. Jag är besviken nu, oerhört besviken över att jag drog på mig två bom i det sista skyttet, säger Marte Olsbu Röiseland. 

Kampen om segern kom i stället att stå emellan Julia Simon och Hanna Öberg. Efter en spurtstrid vann fransyskan 0,2 sekunder före Öberg. Österrikiskan Lisa Theresa Hauser blev trea. 

Marte Olsbu Röiseland slutade sjua i masstarten. Norskan behåller trots det lednigen i den totala världscupen för landsmaninnan Tiril Eckhoff. Hanna Öberg ligger trea i totalen. 

Dagens masstart var det sista individuella loppet för damernas del inför VM i Pokljuka i februari. I morgon väntar stafett. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.