Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är bäst i världen på att toppa formen”

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Sebastian Samuelsson sköt bort sig i masstarten i Antholz.

Sista tävlingen inför VM, men Samuelsson är inte orolig.

– Jag är bäst i världen på att toppa formen, säger han.

De svenska skidskytteherrarna hade nattsvart i Antholz i går. Efter en katastrofal runda av Peppe Femling på den första sträckan var Sveriges alla chanser till en bra placering i stafetten borta. 

På söndagen väntade masstart, den sista tävlingen innan VM, och då fanns bara två svenska åkare på startlinjen, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma. Samuelsson har tidigare i veckan haft problem med att anpassa sig till den höga höjden i Antholz, banan ligger på drygt 1 600 meters höjd.

I masstarten öppnade han starkt med en full serie i det första liggande skyttet. Men i det andra skyttet blev det två bom och svensken seglade snabbt ner i fältet. En bom i sista skyttet och chansen på en topplacering var helt borta.

”Gör alltid bra ifrån mig på mästerskap”

Trots en 13:e plats i genrepet inför VM som är två veckor bort är Samuelsson inte oroad.

– Jag gör alltid bra ifrån mig på mästerskap. Kollar man förra säsongen som inte alls var så bra gör jag mina bästa lopp på VM. Jag är laddad nu för Pokljuka.

Hur långt är du ifrån den där toppformen nu?

– Jag har slitit ganska bra här i Antholz. Idag känns det ändå rätt bra. Jag tror jag har mycket kvar att hämta.

”Sebbe” har siktet inställt på att ta medalj i VM.

– Ända sedan OS-medaljerna i Pyeongchang har jag velat ta medaljer i mästerskap. Det vill jag nu också. Den här säsongen känns det bra inför VM.

Ponsiluoma bäste svensk

Det gick tungt även för Martin Ponsiluoma på vallen. Totalt bommade han fyra skott. Tack vare en stark insats i spåret kunde 25-åringen knipa en tiondeplats och blev därmed bäste svensk.

– Det är någon bom för mycket och det blir väldigt jobbigt i spåret när man ska jaga. När man är utanför tätklungan går det väldigt fort på andra varvet. Jag är ändå nöjd att det bara blir 1-1 i stå, jag var väldigt trött där.

Hur känns formen inför VM?

– Det känns helt okej. Jag var lite mer seg i dag och fick kämpa mycket. Men med lite vila och lite träning tror jag det kommer bli väldigt bra till VM.

En betydligt säkrare skytt i dag var regerande världsmästaren Johannes Thingnes Bö. Norrmannen drog på sig en bom i masstarten och vann före fransmannen Fillon Maillet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.