Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte sett att hon har varit där och tjuvtränat”

Hanna Öberg får sällskap av Stina Nilsson på skjutvallen framöver.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Hanna Öberg.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Stina Nilsson.Foto: MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Stina Nilsson chockade många när hon bytte till skidskytte.

Nu välkomnas hon av storstjärnan Hanna Öberg.

– Vi kan hjälpas åt för att båda två ska bli bättre, säger Öberg.

I går meddelade skidstjärnan Stina Nilsson att hon byter sport till skidskytte. Ett chockbesked för många. En av de som förvånades av nyheten var skidskyttestjärnan Hanna Öberg. 

– Jag såg inte riktigt den komma. Men jag blev också väldigt glad. Skidskytte är i min mening väldigt roligt så jag förstår henne verkligen att hon vill hålla på med det, säger hon till SportExpressen.

Har du haft någon kontakt med henne?

– Jag har bara pratat med henne lite grann och sagt att hon är varmt välkommen in i skidskyttefamiljen och att det är väldigt kul att se henne byta.

Stina Nilsson har tränat skytte på stadion i Östersund. Men det är inget Hanna Öberg, bosatt i staden, sett.

– Jag har inte sett att hon har varit där och tjuvtränat. Men jag passerade stadion i dag och då var Stina där.

Vad tror du hon har för chanser att lyckas?

– Så som jag känner Stina är hon verkligen målmedveten och ambitiös och har hon bestämt sig för någonting så går hon verkligen in för det. Jag tror ändå det kommer gå förhållandevis snabbt för henne att lära sig att skjuta på en hyfsad nivå i och med att hon är så fokuserad på att göra ett bra jobb.

– Det kommer verkligen bli spännande att följa hennes utveckling och se hur fort det går.

Kommer det bli några träningar tillsammans?

– Jag kommer definitivt stöta på henne på skjutvallen här i Östersund och jag får väl också försöka dra så mycket nytta av henne som jag kan. Vi kan hjälpas åt för att båda två ska bli bättre.

”Känns fortfarande lite smått overkligt”

Hanna Öberg är med guld från både OS och VM sportens största namn just nu och välkomnar Stina Nilsson med öppna armar.

– Vi har redan ett stort intresse för skidskytte i Sverige och jag tror definitivt inte det kommer bli mindre efter det här. Jag är väldigt glad att Stina verkligen har insett att skidskytte är så roligt. Och det är ju ganska ovanligt att någon byter i det läget som hon är i sin karriär.

Nilssons byte av sport innebär också att Öberg får sällskap i rampljuset.

– Det är klart att hon kommer få mycket uppmärksamhet på sig och folk kommer vilja veta hur det går med skyttet. Det känns fortfarande lite smått overkligt. Vi får väl se när det börjar bli vardag igen hur det kommer att te sig allting, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.