Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Inte ofta 14 personer är bästa kompisar...”

Hanna Öberg plockade hem ännu ett SM-guld när hon vann masstarten.
Johannes Lukas.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Martin Ponsiluoma och Jesper Nelin har hittat kärleken i varandras förra flickvänner – och det har påverkat sammanhållningen i landslaget.

Skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas ser dock inte kärleksdramat som ett problem.

Han tycker att Hanna Öberg, Martin Ponsiluoma och Jesper Nelin är fortsatt professionella.

– Det är inte ofta som 14 personer är bästa kompisar. Det är alltid något som är lite på gång, det måste man hantera, säger Johannes Lukas.

Skidskyttestjärnorna Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma har blivit ett par. Det bekräftar Öberg för Expressen

Samtidigt har Hanna Öbergs tidigare pojkvän, landslagskamraten Jesper Nelin, blivit tillsammans med Ponsiluomas exflickvän Fanny Johansson.

Jesper Nelin menar att landslaget nu inte längre är lika sammansvetsat.

– Det har varit speciellt absolut, men nu har det blivit som det har blivit. Jag tror att alla tycker det fungerar okej, men jag vet inte om Martin och jag kommer bli kompisar igen, säger han till Aftonbladet.

Lukas: ”Det har funkat bra”

Förbundskaptenen Johannes Lukas tycker inte att det som hänt har påverkat skidskyttelandslaget negativt.

– Jag tycker att de har löst det på ett väldigt bra sätt och att de gör det väldigt professionellt också. Det är vad vi kräver som tränare. Vad de gör privat kan jag inte påverka på något sätt. Det är inte mitt uppdrag men när det kommer till träningen vill jag se hundra procent och att alla aktiva kan träna ihop och pusha varandra. Det har funkat bra i sommar så för min del har det inte förändrats något, säger Lukas.

Förbundskaptenen fortsätter sedan:

– Vi har bevisat att det funkar sportsligt med toppresultat. Vi kan lösa det på ett professionellt sätt. Jag fokuserar på allt som har med idrotten att göra och det funkar. För min del är det lugnt.

”Inte ett problem längre”

Hur upplever du stämningen i landslaget?

– Bra. Vi hade precis ett bra träningsläger och för mig är det ingen stor skillnad. Det är inte ofta som 14 personer är bästa kompisar. Det är alltid något som är lite på gång, det måste man hantera på ett bra sätt men fokusera på de viktiga momenten. För mig är det träningen och att kämpa för varandras framgång och pusha varandra. Det gör vi.

Har ni något upplägg för att hantera konflikter?

– Så klart har vi ett stort tränarteam och experter runt vårt lag som hjälper oss om vi har ett större case i laget. Men jag tycker vi har löst det bra. Vi har pratat med alla personer och de har löst det väldigt professionellt hela säsongen. Jag förstår att det är en stor grej för er men för mig är det normalt. Det är flera månader sedan och jag ser det inte som ett problem längre. Mitt mål är att det ska gå bra för alla i vinter.

Ponsiluoma sammanfattar VM

Martin Ponsiluoma efter herrarnas masstart i skidskytte-VM.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.