Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelsson: ”Man blir besviken, ledsen, arg”

Sebastian Samuelsson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ANTHOLZ. Nyheten om polisrazzian mot ryssen Alexander Loginov slog ned som en bom på VM under lördagsmorgonen.

Och nu reagerar skidskytteprofilerna. 

– Man blir besviken, ledsen, arg. Jag hoppas att de hittar något om de nu letar efter något, säger Sebastian Samuelsson.

Tidigt i morse slog polisen, på order från det internationella skidskytteförbundet IBU, till mot de ryska skidskyttarnas boende. 

Den tidigare dopingavstängde åkaren Alexander Loginovs rum genomsöktes och polisen beslagtog bland annat hans mobiler, dator och en del personliga tillhörigheter. 

Alexander Loginov, som tog guld på sprinten och brons i jakstarten tidigare under VM, var avstängd för epo-doping mellan åren 2014 och 2016, men tävlar nu igen. 

Polisrazzian mot Loginov och det ryska boendet får den före detta skidskyttestjärnan och numera SVT-profilen Helena Ekholm att reagera. 

Björn Ferry: ”Inte helt oväntat”

– Just nu vet vi inte så mycket mer men jag är inte förvånad att det drabbar just honom med tanke på hans historik, säger Ekholm till SVT.

Inte heller Björn Ferry är förvånad.

– Tråkigt, men inte helt oväntat. Eftersom det har hänt honom förut är jag inte överraskad. Jag är inte förvånad att det drabbar just honom med tanke på hans historik. Han har ju varit avstängd för doping tidigare och det har varit mycket spekulationer även nu, säger Ferry till SVT. 

Björn Ferry fortsätter: 

– Jag tänker främst på hela tilliten till idrotten. Det är skandal på detta VM, förra VM och på OS. I en vanlig relation, en grupp eller ett land, det som håller ihop är tilliten. Det är skandal, på skandal, på skandal. Jag är förvånad över att det växer med sponsorpengar och intresse. Det är värdelöst, det drabbar de rena idrottarna. 

Samuelsson: ”Besviken, ledsen, arg”

Radiosportens expert Carl-Johan Bergman:

– Det är bra att se att det finns handlingskraft när något sådant här sker. Det är alltid svårt att veta i ett sådant här läge, vad det är de har agerat på. Men eftersom det är en polisrazzia så måste det ligga något större bakom. Och det är positivt att man verkligen gör någonting åt det. 

– Ser man till den idrottsliga biten så blir man ju besviken, stämmer det att det rör sig om doping så är det så tragiskt att höra att det fortsätter. Att det aldrig stoppar upp att man inte ser konsekvenserna. De måste bli så att konsekvenserna av att man dopar sig är så stora att man inte gör det.

Svenska stjärnan Sebastian Samuelsson:

– Säger som jag alltid sagt, tråkigt att han (Loginov) är här när man varit avstängd för epo. Man blir besviken, ledsen, arg. Jag hoppas att de hittar något om de nu letar efter något, säger han.

– Vi vet om att det är på det här viset, väldigt tråkigt att det är så. Jag kommer inte säga något till honom, tror inte han har lust att prata med mig heller.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.