Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllar Stina: ”Det är otroligt roligt”

Stina Nilsson.
Foto: HARALD DEUBERT / IMAGO/IBL
Johannes Lukas.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Stina Nilsson.
Foto: HARALD DEUBERT / IMAGO/IBL

ANTHOLZ. I går gjorde Stina Nilsson sitt bästa lopp som skidskytt. 

Och nu hyllas hon stort av den svenske landslagstränaren Johannes Lukas. 

– Äntligen har Stina fått visa att hon är bättre än det hon har lyckats med tidigare, säger Lukas. 

Nilsson är dock inte del av något av de svenska stafettlag som tävlar i IBU-cupen i dag. 

Stina Nilsson fick en tuff inledning på sitt internationella tävlande i IBU-cupen, nivån under världscupen. I de två första inledande sprinttävlingarna i tyska Arber slutade Nilsson 99 och 69. 

Men i de två senaste tävlingarna den gångna veckan har det gått bättre för Nilsson. 

I onsdags blev det ett fall framåt för Stina Nilsson när hon kom på plats 48. Framför allt presterade hon starkt i åkningen, där hon tidigare varit långt efter konkurrenterna. 

Och i gårdagens sprintlopp slog Nilsson till med personbästa som skidskytt när hon slutade 22:a. 

Den före detta längdstjärnan drog visserligen på sig tre bom men var stark i spåret, Stina Nilsson vara bara tre sekunder från bästa åktid. 

Efter loppet var hon lättad. 

– Det är jätteskönt att känna att kroppen svarar bättre och bättre, både hur jag ska agera i spåret och på vallen, sa Stina Nilsson. 

”Äntligen fick hon visa”

Och nu hyllas Nilsson av den svenska landslagstränaren i skidskytte, Johannes Lukas, som just nu befinner sig i italienska Antholz på världscupen. 

– Det här är otroligt roligt för Stina. Äntligen fick hon visa att hon är så mycket bättre än det hon har lyckats prestera tidigare. Det här var ett stort steg framåt, säger Johannes Lukas. 

I dag körs både singelmixedstafett och mixedstafett i IBU-cupen i Arber men Stina Nilsson är inte del i något av de två svenska lag som kommer till start. 

– Stina har tagit stora kliv, samtidigt behöver hon få tid att utvecklas, och med tid menar jag inte bara några dagar, säger Lukas. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.