Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon petas från OS: ”Gör så himla ont”

Öberg-systrarna glödheta inför OS.
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ THOMAS BACHUN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Johanna Skottheim petas ur den svenska OS-truppen. 

Det efter att ha haft en tung säsong. 

– Det senaste året har varit en enda lång mardröm, skriver skidskyttestjärnan i ett inlägg på sitt Instagramkonto. 

Precis innan dagens jakstart i Ruhpolding presenterades den slutgiltiga svenska OS-truppen på damsidan. 

Och det blev Stina Nilsson och Mona Brorsson som knep de två sista platserna. 

Sedan tidigare var Hanna Öberg, Linn Persson, Elvira Öberg och Anna Magnusson uttagna. 

Det innebär att Johanna Skottheim ställs utanför OS-truppen, och det efter att ha haft en tuff säsong. 

”Jag gav allt jag hade på de få chanser som gavs och jag gjorde mycket bra men inte tillräckligt. Det senaste året har varit en enda lång mardröm där problemen och bakslagen tillslut blev lite för många för att det skulle vara möjligt för mig att hinna resa mig upp i tid för att nå min dröm, skriver Johanna Skottheim i ett inlägg på sitt Instagramkonto.

”Gör så himla ont”

Skottheim har bara fått chansen tre gånger i världscupen den här säsongen. Den andra tävlingshelgen i Östersund, förra veckan i Oberhof och nu i Ruhpolding där hon var del i det stafettlag som kom tvåa i fredags. 

Men nu blir Skottheim alltså reserv i OS som börjar om knappt tre veckor.  

Hur tufft det än är så finns det 6 andra tjejer som är och har varit starkare än mig men det gör så himla ont när en dröm går i kras. Med tålamod så kommer ytterligare pusselbitar falla på plats så jag håller huvudet högt och tar sikte på nya mål.”

Efter tävlingarna i Ruhpolding som avslutas under söndagen, kommer skidskyttarna att förbereda sig inför OS på hög höjd i Italien. Där kommer även OS-reserven Johanna Skottheim att delta.

– Johanna har visat att hon är en åkare av hög internationell kvalitet. Vi har i samspel med SOK erbjudit Johanna Skottheim att vara en del av de förberedelserna som reserv om någon av de uttagna av någon anledning inte skulle kunna göra resan till Kina, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Stina Nilsson: ”Otroligt tråkigt”

Stina Nilsson, som är uttagen till sitt första OS som skidskytt, är nära vän med Johanna Skottheim och lider med sin vän. 

– Det är det här som är så himla tråkigt med uttagningar, att det är en gräns som dras och någon får åka och någon annan får inte åka, säger Nilsson i SVT och fortsätter: 

– Jag tycker att det är otroligt tråkigt och att det nu blev Johanna som inte får åka med är fruktansvärt. Vi hade jättegärna velat ha henne med.

https://www.instagram.com/p/CYyhWQNowbc/

TV: Stina Nilsson om uttagningen till OS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.