Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Högbergs succédrag: Slutade dricka kaffe

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

I söndags blev Elisabeth Högberg 56:a efter sex bom. I dag tog hon revansch med en 21:a plats på distansloppet – tack vare ett kaffestopp.

– Jonas gav förslaget att låta bli kaffe och då har jag gjort det de senaste dagarna, säger hon till SVT.

VM-spelen hade inför dagens distanslopp inte varit lyckade för Elisabeth Högberg, 26. På den inledande sprinten slutade hon 44:a – och på den efterföljande jaktstarten 56:a.

– Det var helt sanslöst på jakten, jag kunde inte tänka överhuvudtaget. Även fast jag försökte få in att jag skulle fokusera på varje skott så var jag någon annanstans, säger hon till SVT efter dagens tävling.

Men ett tips från landslagstränaren Jonas Johansson inför dagens distanslopp gjorde susen: sluta drick kaffe.

– Jag har fått vila två dagar, tagit det lugnt och tagit bort kaffe helt. Jag har haft bendarr alla dagar på slutet. Jonas gav förslaget att låta bli kaffe. Då har jag gjort det de senaste dagarna och det har ju gått bra, skrattade Högberg i SVT.

Högberg sade också att hon kände sig piggare i huvudet tack vare vilan.

– Nu kunde jag åka lite bättre och var inte lika trött i kroppen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.