Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här blir stjärnans bror brutalt misshandlad

Skidskytteprofilen Darja Domratjevas bror Nikita var på väg hem på cykel när han anklagades för att ha demonstrerat och därefter misshandlades av belarusisk polis.

– Jag kunde inte se någonting efter alla slag och allt blod i ansiktet, säger Nikita Domratsjev till tut.by.

Nikita Domratsjev skulle till sin mamma när han såg skrikande poliser i olivfärgade uniformer.

– Jag blev rädd, jag vände om åt andra hållet. Men där sprang ett annat gäng fram, de här klädda i svart, säger han i en intervju med tut.by.

Händelsen ägde rum i Belarus huvudstad Minsk under söndagen.

– De slog ner mig från cykeln och började slå mig utan att förklara någonting. Det blixtrade för ögonen och blod rann från mitt huvud.

– Jag försökte bryta mig fri men de kasta in mig i en minibuss. Där hotade de mig. Jag kunde inte se någonting efter alla slag och allt blod i ansiktet. Vid något tillfälle trodde jag att jag hade blivit blind och bad de ringa en ambulans. Men de sa att det inte behövdes och att läkare fanns på polisstationen.

Anklagas för att ha demonstrerat

Journalisten Hanna Ljubakova skriver på Twitter att Nikita Domratsjev anklagades för att ha deltagit i en stor demonstration. Ljubakova delar även filmer som visar hur Nikita misshandlas av polis. På måndagen var han släppt. 

Darja Domratjeva, Nikitas syster, är en stor skidskytteikon med bland annat fyra OS-guld på meritlistan. Den förre stjärnan har tidigare varit kritisk mot det våld demonstranter i Belarus har utsatts för sedan slutet av sommaren.

https://twitter.com/HannaLiubakova/status/1315592700956114945

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.