Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hanna Öberg sexa i sprinten i Otepää

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

OTEPÄÄ/STOCKHOLM. Hanna Öberg sköt endast en bom i sprinten i Otepää och var nära en pallplats.

Efteråt var Björn Ferry kritisk till agerandet efter i samband med det missade skottet. 

– Det var ett misstag, säger Ferry i SVT.

– Jag skulle kanske ha skruvat direkt, jag skruvade efter jag hade bommat, säger Öberg själv.

Det var redan i det första skyttet i dagens skidskyttesprint i Otepää som Hanna Öbergs enda bommade skott kom.

För efter att ha inlett med träff fortsatte hon med att bomma ett skott i den första serien.

Det höjde SVT-experten Björn Ferry ett frågetecken kring.

– Jag tycker att det är konstigt att hon skjuter ett skott direkt och börjar skruva sen. Det ska hon göra innan. Hon ska göra bedömningen innan hon skjuter. Vinden kanske ändrar sig medan hon skjuter, men det var ett misstag, sade han i SVT.

Till sist kom Öberg i mål och såg länge ut att kanske kunna ta en pallplats. Men till sist blev hon omåkt av flertalet åkare och slutade till slut sexa. 

Men hon funderade själv på huruvida hon skulle ha skruvat eller inte vid första skjutningen.

– Överlag är jag nöjd med genomförandet av loppet. Jag skulle kanske ha skruvat direkt, jag skruvade efter jag hade bommat. Jag var ändå med på det och hade det i tanken innan, sen tänkte jag att jag inte skruvar. Sen insåg jag att jag skulle ha gjort det.

Berättar om avvägningen på vallen

Till sist var hon hela 23 sekunder från loppets segrare Julia Simon efter att ha skjutit fullt i loppets avslutande skjutning.

– Det var nog mer surt förra veckan. Jag känner att jag inte haft den sista lilla speeden över krönet i dag för att vara helt där uppe med en bom. Jag har inte sista växeln i mig i dag, säger Öberg.

Hur svårt var det i dag?

– Vi vet att det gäller att vara med för att kunna prestera. Det gör en del utslag även om vimplarna inte är helt åt sidan. Hade det blåst åt andra hållet hade jag skruvat direkt. Jag vet att jag har en tendens att hamna lite mycket vänster, nu var det lite mycket höger men jag skulle skruvat direkt.

Hur känner du om att det är en masstart som väntar efter det här?

– Jag tycker att det ska bli kul. Det känns som att jag har en bra känsla i skyttet och att åka tillsammans ute i banan kan bli bra. Jag tror att det kan bli en rolig tävling.

TV: Stina Nilsson om strulet innan start

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.