Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanna Öberg: ”Hon är fem år äldre än jag”

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

OBERHOF/STOCKHOLM. Det blev ingen sprintsuccé för svenskorna i tyska Oberhof. 

Hanna Öberg blev bästa svenska med en sjundeplats.

– Det kändes som ett stabilt lopp ändå. Jag tycker att skidåkningen är bättre än förra helgen, men det var tajt i dag, säger Hanna Öberg. 

Vann gjorde norskan Tiril Eckhoff. 

Hanna Öberg har haft en stark säsong med två segrar i sprint. För lillasyster Elvira Öberg har det blivit en tredjeplats hittills. I förra veckans sprint slutade Elvira Öberg på en 24:e plats och Hanna Öberg slutade på en andraplats. Det var hennes sjätte individuella pallplats den här säsongen.

Världscupen fortsatte under torsdagseftermiddagen med sprint i tyska Oberhof. 

”Det var tajt i dag”

Mona Brorsson var först ut och Brorsson sköt fullt i liggande och när det väl var dags för stående blev det fullt igen. Men ute i spåret hade hon det kämpigt och hamnade långt efter. 

Hanna Öberg bommade ett skott i första liggande skytte. Men i det stående tog hon revansch och satte samtliga, men trots det var hon långt ifrån en pallplats. 

– Det är ändå en bra tävling, det är ingenting att säga om det, säger experten Björn Ferry i SVT. 

– Det kändes som ett stabilt lopp ändå. Jag tycker att skidåkningen är bättre än förra helgen, men det var tajt i dag, säger Hanna Öberg. 

Brorsson: ”Jag är supernöjd”

Vann gjorde norskan Tiril Eckhoff, som fortsätter dominera i världscupen med bland annat tre raka sprintsegrar hittills den här säsongen. På en andraplats kom Dorothea Wierer, Italien och den sista pallplatsen tog österrikiskan Lisa Theresa Hauser hand om. 

– Hon är fem år äldre än jag och är starkare, säger Öberg om Eckhoff. 

– Jag är supernöjd med skyttet. Att åkningen inte räcker till är jag inte orolig för. Det är inte som jag ska vara i bästa form utan på VM, säger Mona Brorsson. 

Resultat sprint damerna:

7) Hanna Öberg (1-0), +38.2

11) Elvira Öberg (0-1), +43.5

18) Mona Brorsson (0-0), +1.10.8

28) Linn Persson (0-1), +1.41.01

35) Anna Magnusson (1-0), +1.49.8

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.