Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tvingas lämna svenska laget i kväll

Johannes Lukas med armen i mitella under jackan.
Foto: Anna Friberg
Foto: CHRISTIAN MANZONI / BILDBYRÅN

ANTHOLZ. Med två veckor kvar till VM tvingas landslagstränaren Johannes Lukas lämna den svenska skidskyttetruppen. 

– Jag åker hem redan i kväll. Jag har jäkligt ont och ska undersökas i morgon. Jag hoppas att det här inte är slutet på säsongen, säger Lukas. 

Det var tidigare i veckan som olyckan inträffade. Sveriges lanslagstränare Johannes Lukas föll efter en träning med de svenska åkarna. 

Det var i en trappa på arenan i Antholz som incidenten inträffade. 

– Jag hade massa grejer i händerna, halkade och landade på axeln, säger Johannes Lukas. 

Oturen var dessutom dubbel eftersom Johannes Lukas landade på samma axel som han skadade för två år sedan, och då tvingades operera. 

– Jag har fortfarande metallbitar kvar i axeln efter den operationen och det är så klart maximal otur att jag landar just på den axeln. 

Sedan olyckan i onsdags har Johannes Lukas haft svåra smärtor som inte heller har avtagit. I samband med helgens tävlingar har han kommit med armen i mitella. 

– Det har inte blivit bättre, jag har fortfarande rejält ont. 

”Åker direkt i kväll”

Och nu tvingas Johannes Lukas, som är tysk och bor i München, att lämna det svenska landslaget. Och det med bara drygt två veckor kvar till VM i Poklujka, Slovenien. 

– Jag åker hem direkt i kväll. Jag ska undersökas i morgon av samma läkare som opererade mig för två år sedan, säger Lukas och fortsätter:

– Det är inte riktigt samma känsla som för två år sedan. Jag hoppas att det är så pass stabilt att det här inte är slutet på säsongen. Vi får se om det blir operation. 

”Hoppas det inte är slutet”

Om, och i så fall när, Johannes Lukas kommer att kunna återvända till det svenska laget är oklart.

– Det viktiga är nu är jag får axeln undersökt. Det är ingen bra situation som det är nu. Om jag kommer kunna komma tillbaka till laget vet jag inte. Jag hoppas att det här inte är slutet på säsongen. 

Skidskytte-VM i Pokljuka inleds den 10 februari, det svenska landslaget kommer att stanna en vecka i Antholz för träning för att sedan spendera den sista tiden innan VM i Obertilliach för uppladdning där. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.