Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Grät som ett litet barn – hulkade i fem minuter”

Skyttekaos i Östersund under damernas masstart i världscupen: "Allt rasar för Hanna Öberg"
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Tiril Eckhoff säkrade segern i den totala världscupen i Nove Mesto. 

Nu berättar hon om känslostormen på hotellrummet i Tjeckien, när framgången sjunkit in. 

– Jag hulkade väl i fem minuter, säger den norska skidskyttestjärnan till TV2.

Skidskyttesäsongen avslutades med masstartslopp i Östersund. Där slutade den norska suveränen Tiril Eckhoff på en sjundeplats, men det spelade ingen roll för utgången i den totala världscupen. Den säkrade Eckhoff redan i och med jaktstartssegern i Nove Mesto. 

Eckhoff har tagit ett tydligt kliv som skidskytt den här säsongen. Tidigare har hon imponerat i skidåkningen, men mer än sällan fallit ihop på vallen. Totalt har norskan tagit 26 segrar världscup- och mästerskapssegrar – 13 av dem kom under den nyligen avslutade säsongen. 

30-åringen berättar för TV2 att insikten att hon vunnit totala världscupen inte sjönk in förrän hon klev in ensam på hotellrummet i Tjeckien. 

– För att vara helt ärlig så grät jag som ett litet barn när jag kom in på hotellrummet. Då var jag nöjd. Jag hulkade väl i fem minuter. Och så pratade jag med min pojkvän, mina föräldrar och de som lagt ner extremt mycket jobb för att jag skulle lyckas. Det blev rörande för mig, helt enkelt. Jag var så sliten och glad, säger Eckhoff. 

Tiril Eckhoff om orden från Martin Fourcade

I samband med att Eckhoff säkrade segern i totalen hyllades hon av Martin Fourcade, den franske storstjärnan som la av efter förra säsongen. 

”Fullt förtjänt! Från att vara en snabb skidåkare till att bli en komplett skidskytt, kanske den mest kompletta någonsin”, skrev Fourcade på Twitter. 

– Oj, det var fint. Jag hade inte hört att han sagt så. Men det var kul att höra, säger Eckhoff. 

I intervjun med TV2 svarar även norskan på vad hon ska unna sig efter sin framgångsrika säsong – där hon dragit in 3,5 miljoner kronor bara i prispengar.

– Jag har inte druckit alkohol på ett år nu. Så jag tänkte kanske ta mig ett glas, haha. Och så har jag köpt mig en juicemaskin, den ser jag väldigt mycket fram emot att använda. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.