Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första samtalet efter Pichlers hjärtattack

Claus Pichler pratade med sin bror Wolfgang för första gången på måndagen efter dennes hjärtattack.
Foto: MATTHIAS BALK / DPA TT NYHETSBYRÅN
Wolfgang Pichler drabbades av en hjärtattack i förra veckan under en cykeltur.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Wolfgang Pichler mår bättre – men är fortfarande mycket svag.

Det berättar hans bror, Claus, för SportExpressen.

– Jag pratade med honom för första gången i onsdags. Han förklarade att han är tacksam för att han fått en andra chans.

Det har snart gått två veckor sedan beskedet kom att skidskyttelegendaren Wolfgang Pichler under ett träningspass på cykel drabbats av en hjärtattack.

65-årige Wolfgang Pichler ska ha fallit av cykeln i samband med hjärttacken, vilket orsakade huvudskador. Tyska tidningen Bild har berättat att han fick hjärt- och lungräddning på plats, och sövdes sedan ner i koma på sjukhuset i Traunstein i Bayern i södra Tyskland.

I helgen som gick väcktes han upp på intensivvårdsavdelningen ur koman. Wolfgang Pichler tar nu små steg varje dag under sin konvalescens. Enligt hans bror går det inte att säga hur lång tid det kommer att ta innan Wolfgang Pichler är helt återställd.

– Läkarna pratar om att det kommer att ta många veckor. Det spelar dock ingen roll hur många det blir. Det viktigaste är att Wolfgang blir bra till slut, säger Claus Pichler till SportExpressen.

Wolfgang orkade bara med ett kort samtal

Han pratade med sin bror för första gången i onsdags, men det var ett kort samtal – bara någon minut. Claus Pichler får inte på grund av den rådande pandemin besöka Wolfgang.

– Allt går framåt, men han kommer alltså att behöva tid. Under fyra dagar var han nedsövd och äter nu mycket smärtstillande. Det var först i måndags som han kunde lämna sin säng och gå omkring i sitt rum. Han är fullt medveten om vad som händer omkring honom. Han är också väldigt trött och svag. Dessutom har han lite feber.

– Han förklarade för mig att han är tacksam för att han nu fått en andra chans.

Vad minns Wolfgang av själva händelsen?

– Ingenting. Läkarna säger att att det inte är några konstigheter med det. Människor som råkar ut för den här typen av saker reagerar normalt på det viset.

Vad pratade ni mer om?

– Han ville att jag skulle tacka alla som hört av sig till honom. Dessutom, och det är typiskt Wolfgang, undrade han hur det svenska skridskolandslaget haft det. De har nämligen legat på läger här i Ruhpolding.

Hur känslomässigt var samtalet med din bror?

– Det var väldigt mycket känslor. Vi var båda nära till tårarna. Jag har aldrig varit med om att någon som står mig så nära råkat ut för något liknande. Vi är båda mycket glada att saker och ting är som de är nu. Det som hände Wolfgang var något mycket allvarligt.

Efter VM i Östersund för två år sedan har Wolfgang Pichler varit anställd av SOK, Sveriges olympiska kommitté, som talangutvecklare i projektet Olympisk offensiv. Det innebär att han förbereder unga vinterolympier för en satsning mot världstoppen.
◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.