Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Mot hjärtat – då chansar man inte"

Foto: TV4.
Foto: TV4.

Torstein Stenersen var helt slut efter förstasträckan på skidskyttestafetten i Ruhpolding.

Svensken föll ihop efter målgång och fördes till sjukhus i ambulans.

– De kommer vilja ha kvar honom över natten för observation, säger Sveriges assisterande förbundskapten Mattias Nilsson. 

Torstein Stenersen var förste svensk ut på stafetten i Ruhpolding. Han tog ut sig fullständigt på sin sträcka – och blev liggande på snön efter loppet. Han hade då växlat som 24:e-placerad. 

Kommentatorerna i tv lät genuint oroliga när han Stenersen föll ihop, och sjukvårdare stod redo med bår vid sidan av målfållan. Stenersen lyckades dock lämna spåret på egna ben. Han fördes därefter med ambulans till sjukhus för närmare undersökningar.

–  Han är fortfarande på sjukhus, han har börjat känna sig bättre men de kommer vilja ha kvar honom över natten för observation. Det är väl egentligen bara det jag vet, säger Mattias Nilsson efter loppet.

"Gick in i väggen"

Torstein Stenersen kommer att bli kvar på sjukhus över natten för observation.

– Jag har inte pratat något mer med läkarna heller. Men han har känt att han inte hade någon känsel i fingrarna efter målgång, och att det var mot hjärtat. Och då chansar man inte. Det var in på sjukhus, men han piggnade till och känner sig bättre, säger Mattias Nilsson. 

Norge vann stafetten, Sverige åkte upp sig på de två avslutande sträckorna och slutade på sjätte plats. 

För en knapp vecka sedan skrällde det svenska herrlaget och vann världscupsstafetten i Oberhof i överlägsen stil. Segern var skidskytteherrarnas första pallplats i stafett sedan 2009.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!