Foto: TV4.Foto: TV4.
 Foto: TV4.
Foto: TV4.Foto: TV4.
 Foto: TV4.

"Mot hjärtat – då chansar man inte"

Publicerad

Torstein Stenersen var helt slut efter förstasträckan på skidskyttestafetten i Ruhpolding.

Svensken föll ihop efter målgång och fördes till sjukhus i ambulans.

– De kommer vilja ha kvar honom över natten för observation, säger Sveriges assisterande förbundskapten Mattias Nilsson. 

Torstein Stenersen var förste svensk ut på stafetten i Ruhpolding. Han tog ut sig fullständigt på sin sträcka – och blev liggande på snön efter loppet. Han hade då växlat som 24:e-placerad. 

Kommentatorerna i tv lät genuint oroliga när han Stenersen föll ihop, och sjukvårdare stod redo med bår vid sidan av målfållan. Stenersen lyckades dock lämna spåret på egna ben. Han fördes därefter med ambulans till sjukhus för närmare undersökningar.

–  Han är fortfarande på sjukhus, han har börjat känna sig bättre men de kommer vilja ha kvar honom över natten för observation. Det är väl egentligen bara det jag vet, säger Mattias Nilsson efter loppet.

"Gick in i väggen"

Torstein Stenersen kommer att bli kvar på sjukhus över natten för observation.

– Jag har inte pratat något mer med läkarna heller. Men han har känt att han inte hade någon känsel i fingrarna efter målgång, och att det var mot hjärtat. Och då chansar man inte. Det var in på sjukhus, men han piggnade till och känner sig bättre, säger Mattias Nilsson. 

Norge vann stafetten, Sverige åkte upp sig på de två avslutande sträckorna och slutade på sjätte plats. 

För en knapp vecka sedan skrällde det svenska herrlaget och vann världscupsstafetten i Oberhof i överlägsen stil. Segern var skidskytteherrarnas första pallplats i stafett sedan 2009.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag