”Folk skrev att jag var sjuk i huvudet”

Stina Nilsson.
Foto: PER DANIELSSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD

ÖSTERSUND. Stina Nilsson delar gärna med sig av sin satsning på skidskytte. 

Men en sak har 27-åringen lärt sig.

– Det går inte att skämta. Det har jag förstått, säger Nilsson.  

Det har gått ett halvår sedan nyheten slog ned som en bomb i skidvärlden. OS-guldmedaljören Stina Nilsson hade bestämt sig för att lämna längdskidåkningen för att satsa på skidskytte. 

Och det var på sitt Instagram-konto som Stina Nilsson först meddelade sitt beslut att byta sport. 

Sociala medier, och i synnerhet Instagram, har blivit ett viktigt forum för Stina Nilsson. 

– Jag har insett att jag har en bra plattform där. När jag till exempel springer ett motionslopp till förmån för Barncancerfonden så kan det förhoppningsvis leda till att några inspireras och också gör det, säger Nilsson som har 140 000 följare på sitt Instagram-konto. 

Hon berättar dock vidare att hon har blivit mer eftertänksam om vilka bilder hon publicerar och vad hon skriver för bildtexter. 

Speciellt efter bilden på björnspåren i våras. 

Stina Nilsson var ute i Svartsjöarnas skidspår utanför Östersund när hon såg en björn. Hon publicerade en bild på sitt Instagramkonto och skrev: 

”Jag såg en björn i dag!! Hur sjukt?? Och nej, jag hade tyvärr inte min lilla bössa med mig. Hade nog ändå inte träffat, hehehe”. 

– Det landade inte så bra. Jag skämtade så klart om att jag inte hade geväret med mig och det var synd, men att jag hade nog ändå inte hade träffat. 

– Men det förstod inte alla. Folk skrev saker som: ”är du sjuk i huvudet?” ”vill du skjuta en björn det första du gör?”. Efter den bilden, eller snarare efter det kommentarerna har jag tänkt till mer. 

”Finns alltid de som inte gillar”

Stina Nilsson utvecklar sitt resonemang: 

– Jag försöker undvika att skapa någon slags diskussion. Det går liksom inte att göra alla till lags, det vet jag. Jag har kommit fram till att den tonen jag har på Instagram, den ska vara humoristisk och lättsam. 

– Jag vill att de som följer mig ska tycka att det är kul. Sedan kommer det alltid finnas en beskärd del som inte gillar det man gör, och kommenterar det. 

Brukar du svara dem?

– Många gånger vill jag det, för att jag blir irriterad. Men då har ju de vunnit, så jag svarar aldrig på sådant. 


LÄS MER: Stina Nilsson: ”Jag vet att en del kritiserar mig” 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.