Ferry: "Borde fått till en bättre erotikscen"

Publicerad

Bond: "The spy who loved biathlon" gör succé.

Men det är ingen vanlig Bond-film.

Det är nämligen bara skidskyttestjärnor i produktionen – och Björn Ferry är en av dem.

– Det blev förvånansvärt bra. Men jag tyckte att de borde ha fått till en bättre erotikscen på slutet, säger Ferry till SportExpressen.se.

Ur egentligen ingenting kom frågan: "Vill du spela Q?". Och Björn Ferry tvekade aldrig.

Under skidskyttesäsongen följer ett filmteam från skidskytteförbundet med åkarna och gör intervjuer. Den här säsongen riktade man in sig på ett lite annorlunda projekt. Nämligen en kortfilm.

Och det blev en hit. Bondfilmen "The spy who loved biathlon" gör succé på Youtube och har setts av över 200 000 personer.

– Det blev förvånansvärt bra. De frågade om jag ville vara med som Q. Och så spelade vi in min scen i Antholz. Men den delen var det enda jag hade sett innan de visade filmen på förbundets avslutning. Jag blev riktigt förvånad att det ändå blev så proffsigt som det blev och hur många som var med. Det var riktigt kul, säger Björn Ferry till SportExpressen.se.

Han är snyggast på touren

Björn Ferry är en, bland många stora stjärnor, som är med i Bondrullen. Han spelar teknikern Q, som ska förse James Bond, Simon Fourcades karaktär, med 007:s klassiska prylar. Och man spelade in filmen mitt i tävlingsvecka. Och han är imponerad över reslutatet.

– Jag är förvånad över kvaliteten på det. Det känns som att det hade kunnat bli lite så där. Men det är skönt med lite självdistans. Och det är roligt att de fick med de storfräsarna. Med Martin Fourcade som servitör och så.

Du tror inte att Martin är avundsjuk på brorsan Simon, som spelar Bond?

– Jag tror inte att Martin ville vara Bond. Det hade han nog inte tid till. Det var nog mest jobb som Bond, han är ju med i alla scener. Men det är väl Simon som ska vara 007. Han ska ju vara snyggast på touren, så då får han väl leva upp till att vara Bond.

"Det är ju lite status"

Ferry är den ende svensken som är med i rullen. De andra fick nöja sig med att njuta av filmen på premiärvisningen.

– Jag är inte så jävla teknisk, så det hade kanske bättre passat Carl-Johan Bergman bättre att vara Q. Men jag hade väl större skådespelartalang.

Blev de andra svenskarna avundsjuka?

– Ja, kanske lite. Det var ju lite status, eftersom det bara var storfräsarna och Björn Ferry med.

Och trots succén fanns det någonting som Ferry ville ändra på i slutprodukten.

– Jag tyckte att de borde ha fått till en bättre erotikscen på slutet. Det är ju en bondfilm. Den ska ju vara mer erotisk, säger Ferry.

"Mer erotik den här gången"

Efter skidskytteförbundets fullträff har Björn Ferry nu en idé för ännu en film. Men med ett annat tema den här gången.

– Robin Hood är ju lite kul. Man skulle kunna skjuta skottet genom skottet. Göra en skidskytte-Robin Hood på något vis, säger han.

Vem ska du själv vara?

Jag är ju inte ormen, jag vet inte. Inte broder Tuck i alla fall, han är ju en halvtjockis, så det får någon annan vara. Jag skulle kunna vara skurk också.

Men vem som spelar prins John, det är inget snack om saken.

– Att ta från de rika och ge till de fattiga. Man måste ju ta från Ole Einar Björndalen, han får ligga där i sängen med sina pengar.

Och i Ferrys version, då glömmer han inte erotiken.

– Jag kanske kan vara regissör nästa år. Skriva manus. Fast då måste det vara mer erotik. Men Robin Hood, han är ju känd för att vara en liten raggare. Då kan man få till det, Robin Hood och Marion i Sherwood-skogen liksom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag