Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Ferry ägnar sig åt falsk svartmålning"

Björn Ferry slutar som ambassadör för Ren Idrott efter att organisationens styrelseledamot Lars Fins tagit ställning för kosttillskott.

Men Fins menar att beslutet har tagits på fel grunder – och att Ferry gör fel som avråder från att använda kosttillskott.

”Björn Ferry och Riksidrottsförbundet borde försöka hjälpa och vägleda i stället för att ägna sig åt falsk svartmålning”, skriver Fins i ett mejl till SportExpressen.

Björn Ferry lämnar sitt uppdrag som ambassadör för Ren Idrott efter att organisationens styrelseledamot Lars Fins varit med och skrivit en debattartikel där han tar ställning för kosttillskott. Ferry menar också att det är märkligt att Fins är engagerad i Ren Idrott samtidigt som han jobbar för företaget Life som säljer kostttillskott.

– Jag tycker inte att man kan sitta i en styrelse för en sån organisation om man jobbar för ett kosttillskottsföretag. Det tycker jag är konstigt. Jag gillar inte det, sa Ferry tidigare till SportExpressen.

”Falsk svartmålning”

Men Lars Fins är av en annan åsikt – och menar att Ferry gör fel som tar avstånd från användandet av kosttillskott.

”Debatten om kosttillskott behöver inte ytterligare polarisering och konflikt. Vi är emot all form av fusk och doping och vet att naturliga kosttillskott är en värdefull hjälp för både motionärer och elitidrottare, precis som vi tidigare har framfört tillsammans med bl.a. Längdlandslaget”, skriver Fins i ett mejl till SportExpressen.

“Det finns ingen motsättning och Björn Ferry och Riksidrottsförbundet borde försöka hjälpa och vägleda i stället för att ägna sig åt falsk svartmålning”.

”Tycks inte ha satt sig in i sakfrågan”

Ferry efterlyser också hårdare och oberoende kontroller för kosttillskott. Enligt Fins görs redan detta, och han menar att den före detta skidskyttens beslut att lämna Ren Idrott har tagits av fel orsaker.

”Det är tråkigt att Björn Ferry lämnar ett så viktigt uppdrag på helt fel grunder. Han tycks inte ha satt sig in i sakfrågan. Våra egna sportprodukter testas redan av ett oberoende laboratorium, precis som Björn efterlyser”, skriver Fins i mejlet.

“Björn har heller aldrig någonsin träffat vare sig mig eller på något sätt fått en presentation av Lifes arbete för att informera och säkerställa att alla konsumenter som vill använda kosttillskott – ska kunna göra det med hjälp av naturliga och kvalitetssäkrade produkter”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.