Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett hån mot mitt jobb – bättre att hålla käften”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

Den ryska skidskytteikonen Dmitrij Vasiljev riktade dopingmisstankar mot norske stjärnan Sturla Holm Laegreid. 

Nu slår Norges tränare Siegfried Mazet tillbaka. 

”När man kommer från ett land som har den bakgrunden det har så är det bättre att hålla käften”, skriver Mazet på Twitter. 

Tunga ryska namn har den senaste tiden vid flera tillfällen kommit med allvarliga anklagelser mot norska längd- och skidskyttestjärnor. 

Pampen Jelena Välbe misstänkliggjorde hela det norska längdlandslaget i allmänhet och Therese Johaug i synnerhet. 

– Det är en kvinna som vunnit nästan alla distanslopp de senaste tre åren. På VM vann hon med tre minuter ner till tvåan. Det väcker tankar hos en, det måste du hålla med om, sa Välbe enligt sajten Championat. 

Därefter ville Dmitrij Vasiljev, rysk skidskytteikon med bland annat två OS-guld på meritlistan, rikta ljuset mot den norska succémannen Sturla Holm Laegreid. 

Ilskan efter anklagelserna mot Laegreid

24-åringen debuterade i världscupen så sent som för ett år sedan, men slog igenom stort under den gångna säsongen och utöver två individuella VM-guld var han även nära att ta hem den totala världscupen. 

– Det är svårt för mig att bedöma vad det är som tog honom från att vara en genomsnittlig utövare till att plötsligt bli stjärna. Det dyker ju omedelbart upp frågor i huvudet som jag gärna skulle vilja ha svar på, sa Dmitrij Vasiljev till Sportsdaily.ru

Nu svarar Siegfried Mazet, det norska landslagets herrtränare. 

”Att anklaga Sturla Laegreid eller någon annan av utövare jag ansvarar för är ett hån mot mitt jobb. När man kommer från ett land som har den bakgrunden det har så är det bättre att hålla käften”, skriver Mazet på Twitter. 

Ryssland har flera gånger bestraffats efter att statsorganiserad doping påvisats. Inom skidskyttet har det ryska förbundet stoppats från att organisera världscuptävlingar och mästerskap, och under VM får ryska åkare endast tävla under neutral flagg. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.