Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emil Hegle Svendsen i norsk blottarskandal

Foto: Pontus Ferneman

Emil Hegle Svendsen har elva VM-guld i skidskytte.

Men i helgens tävlingar sysslade han med annat än skidskytte – när han blottade sig för skidskyttedamerna, mitt i deras lopp.

– För mig är det oskyldigt skoj, säger norska skidskytteförbundets idrottschef Per-Arne Botnan till norska TV2.

– Det började med att tjejlaget visade tuttarna sig för mig 2010, säger Svendsen, till NRK.

Vid skidskyttetävlingarna i ryska Khanty-Mansijsk i söndags hände något märkligt. Mitt i damernas lopp så hoppar en man fram och visar snoppen. Men det blir märkligare än så.

Mannen som blottar sig för skidskyttetjejerna är ingen mindre än superstjärnan Emil Hegle Svendsen.

– Hela herrlaget var med på det. Även Martin och Simon Fourcade. Det började med att tjejlaget visade tuttarna för mig när jag vann världscupen 2010. Så när Tora (Berger) vann i år ville vi inte vara sämre, säger Emil Hegle Svendsen till NRK.

Fler än bara Svendsen

Trots att det var flera åkare som blottade sig, var det bara Svendsen fastnade på film. Och meningen ska ha varit att undgå filmkamerorna. Men en tysk filmkamera fångade en studsande Svendsen, med byxorna i knävecket.

– Vi försökte att gömma oss i skogen. Men så gick det inte enligt planerna. Jag hamnade på fel sida av spåret, och då blev det som det blev. Vi visste att det kanske filmades, men det sket vi i, säger Svendsen.

"Oskyldigt skoj"

En av åkarna som åkte förbi när händelsen inträffade var Tora Berger.

– Det som sker i laget, det stannar i laget, säger hon till norska TV2.

– Tora log när hon åkte förbi mig, så hon gillade nog det hon såg, säger Svendsen.

Trots att flera herråkare visade sina kön för de kvinnliga åkarna säger den norska skidskyttebasen, Per-Arne Botnan, att händelsen inte är så farlig.

– För mig är det här bara oskyldigt skoj. Och jag har inte mer information än det som vi har sett på de tyska tv-bilderna, säger han till norska TV2.

Se klippet här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.