Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elvira Öberg hyllas – efter supersträckan

Stafettlaget med Linn Persson, Elvira Öberg, Mona Brorsson och Hanna ÖbergFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Elvira ÖbergFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Elvira Öberg imponerade i sin stafettdebut för Sverige. 

Efter loppet hyllades hon av SVT:s experter. 

– Hon kan bli hur bra som helst, säger Björn Ferry i ”Vinterstudion”.

Den 20-åriga talangen imponerade redan förra veckan, när hon begick världscupdebut i sprinten i Östersund. Tolfteplatsen skickade henne rätt in i det svenska laget som gjorde upp i säsongens första stafett under söndagen. 

– Det är ny situation för henne, men hon har hanterat allt här i Östersund med mediatryck och allt vad det innebär väldigt bra, så det känns bra att ge henne detta uppdrag, sa tränaren Johannes Lukas när laget presenterades. 

Och Elvira Öberg visade att hon fortsatt bör få förtroende i stafettlaget. 20-åringen bommade två skott, men stod för imponerande åkning och växlade i ledning. 

– I stå kände jag att det var ganska ansträngt, jag behövde någon tiondel för att sätta skotten. Men träff är alltid viktigast, jag kände mig ganska trygg i det också. Så det var aldrig riktigt någon stress. Det är fokus på mitt, och det är det som kommer gynna mig mest. Jag är nöjd att jag lyckas hålla fokus också. Det är verkligen superhäftigt, det är jättekul, säger Öberg i SVT när det stod klart att Sverige slutat trea i stafetten. 

”Bättre teknik än Hanna”

Samtidigt hyllas Elvira Öberg av SVT:s experter: 

– Jag ropade några gånger: Succé! Hon är stencool, både det hon gör i åkningen och skyttet. Att hon är ung och levererar så här i sin debut, säger längdexperten Johanna Ojala i ”Vinterstudion”. 

– Hon kan bli hur bra som helst, menar skidskytteprofilen Björn Ferry. 

Han lägger till: 

– Åkmässigt har hon bättre teknik än vad Hanna Öberg har redan nu, rätt var det är kommer hon åka skitfort nästa år. 

– Det där är inte vem som helst som klarar av. Hon gör det verkligen bra, gör det systematiskt och klarar sig med ett extraskott. Hon verkar ha samma nerver som Hanna i skyttet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.