Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elisabeth Högberg nobbar landslaget

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: HAGEN, FREDRIK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Svenska skidskytteförbundet presenterade sin nya organisation under tisdagen.

Samtidigt berättar Elisabeth Högberg att hon nobbar landslaget.

– Det var inte lätt att tacka nej, säger hon till SVT. 

I samband med att Wolfgang Pichler återvände till svenska skidskyttelandslaget valde Elisabeth Högberg att ställa sig utanför landslaget och köra på ett eget upplägg.

Och när Pichler nu ersätts av Johannes Lukas och Anders Byström meddelar Elisabeth Högberg att hon fortsätter på samma spår och tackar nej till skidskyttelandslagets erbjudande.

– Jag fick frågan i april och vi hade långa diskussioner. Det var inte lätt att tacka nej, men till sist var det träningen det hängde på. De sista två åren, och speciellt det senaste, så har jag gått framåt, med mitt eget upplägg. Jag satsar mer på löpning och mindre på cykling än vad landslaget gör, säger hon till SVT. 

Högberg siktar på VM i Antholz

– Jag tappar samtidigt mycket som man får av att vara med i landslaget. Jag får ju bekosta allt material och alla läger själv. Dessutom missar jag mycket av den gemenskap som man får i landslaget, samt mycket av den sparring som man får mot varandra.

Elisabeth Högberg var reserv under VM i Östersund. Hennes stora mål nästa säsong är att ta en plats i truppen till skidskytte-VM i italienska Antholz.