Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige plockades av banan: ”Det är fiasko”

Foto: GEPA PICTURES/ DAVID GEIEREGGER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ DAVID GEIEREGGER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Efter 16 bom och 2 straffrundor fick det svenska stafettlaget inte ens gå i mål i världscupen i Antholz.

– Det är riktigt dåligt. Jag är så besviken på allting, det går så dåligt att åka också. Fy fan, det går tungt, säger Gabriel Segmayr till SVT.

Utan stjärnor i laget låg det svenska laget på 17:e plats på den sista sträckan, men fick inte slutföra tävlingen eftersom Norge varvade det blågula laget på vägen till sin seger.

De flesta svenska OS-klara skidskyttarna står över genrepet inför spelen i Peking och deras ersättare kunde inte mäta sig med de allra främsta.

Ett helt ordinarie norskt lag med Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø och Vetle Sjaastad Christiansen vann överläget, nästan 2 minuter före Ryssland.

Den ende svenske OS-resenären på plats, Malte Stefansson, växlade på 13:e plats efter den första sträckan. Efter att Oskar Brandt och Gabriel Stegmayr kört sina sträckor låg Sverige på 15:e plats, men två straffrundor efter sämre skytte av Simon Hallström blev ödesdigert och han blev plockad av banan.

– Det var trist att vi hamnade så långt efter. Jag får gå ut och köra intervaller eller något, jag har mycket krafter kvar. Jag hörde att täten inte var så långt borta, så jag tänkte att jag drar en snabb serie i stå men det var inget vidare. I dag är det fiasko egentligen, säger Simon Hallström till SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.