Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det visste du inte om skidskytteprofilerna

Svenskt skidskytte upplever för närvarande en ny guldålder när segrar och pallplatser radas upp.

Efter många mörka år kom vändningen under vinter-OS 2018 med några överraskande framgångar: Hanna Öbergs individuella guld i distansloppet, Sebastian Samuelssons silver i jaktstarten, herrarnas seger i stafetten och damernas andraplats i samma gren.

Flera av de forna storåkarna har ena benet kvar inom sporten, vissa har bara sporadisk kontakt med sitt gamla idrottsliv. 

Så gick det sedan för de tidigare svenska stjärnorna – och några andra skidskytteprofiler. Och en tysk som kallas demontränare.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 1 maj 2021 är det Expressens koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Monikas bästa daytrade: 160 000 kronor i vinst

Delar med sig av sina tips: Det kollar jag efter – kan svänga 300 procent

Flyktingdirektörens 70 miljoner försvann – bor nu hos mamma

Levde lyxliv med fina bilar och helikopter – jagas nu av Kronofogden: ”Mådde dåligt”

Doldisen förlorade 180 miljarder – på två dagar

Bankerna stod i kö för att låna ut pengar till Bill Hwang – sen rasade allt