"Det här stärker hans
image som bad guy"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Maja Suslin / Tt

Emil Hegle Svendsen, Tarjej Bø och Johannes Thingsnes Bø går miste om 100 000 norska kronor efter en fyllekväll i under världscupssäsongen.

Helt rätt, tycker svenske stjärnan Björn Ferry.

– Samma regler ska gälla för alla, säger Ferry till SportExpressen.se.

Det var kvällen den 6 mars, samma dag som världscupssprinten, som Emil Hegle Svendsen, Tarjej Bø och Johannes Thingsnes Bø drog ut på stan i slovenska Pokljuka.

Enligt Dagbladet blev det en blöt kväll som bland annat innehöll ett dopp i en lokal sjö. Dessutom passade trion på att släppa ut luft ur däcken på bilar som tillhörde rivaliserande landslag, däribland Sveriges.

Björn Ferrys, vars vistelse i Pokjuka slutade i två förstaplatser och en andraplats, skrattar när han får höra om trions upptåg.

– Jag hörde rykten om casinobesök och att någon hade badat i sjön. Men jag har inte sett nåt själv, säger han till SportExpressen.se.

"Lite besvärligt"

Han minns däckincidenten.

– När vi skulle åka upp till träningen på fredagen var det en österrikisk tränare som stod där och var förbannad. Då hade de släppt ut luften och han fick åka med någon annan.

Vad tycker du om att de gav sig på er bil? 

– Det var halvkul, men lite besvärligt. Våra vallare trodde ju att det var punktering, för man tänker väl inte att någon skulle släppa ut luften. Men jag har hört värre grejer. Det finns ju folk som har spikat igen vallabodar så att man inte kunde ta sig in, säger Ferry, som inte har några planer på att ge igen.

– Jag kommer inte att ringa ÖB och planera nån attack på Norge.

"Han skiter i det där"

Norska skidskytteförbundet har delat ut en skriftlig varning till Svendsen, Bø och Bø. Dessutom kommer de att gå miste om sammanlagt 100 000 norska kronor i indragna bonusar.

– Svendsen är så pass tät att han skiter i det där. Hade det varit en själv hade man tyckt att det var saftigt, men han har väl någon nolla till på sitt konto. Det här bara stärker hans image som "bad guy", säger Ferry.

Är det rätt att sätta ner foten på det här viset?

– Jo, det ska man göra. Man representerar ju ändå sitt land och sitt förbund, så då är det inte fel att de får böter. Sedan tror jag inte att det får någon effekt på Svendsens beteende. Men samma regler ska gälla för alla.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.