Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det finns ett liv utanför det här”

Elvira Öberg tillsammans med pojkvännen Axel Frost.
Foto: Elvira Öberg Instagram
Elvira Öberg.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

KONTIOLAHTI. Efter förra säsongens succé är förväntningarna stora på Elvira Öberg, 23. 

Men när skidskyttesäsongen nu drar i gång på allvar kan hon räkna med ett extra stöd, och det från nya pojkvännen Axel Frost.

– Det är skönt att ha någon där hemma som man kan prata av sig med, säger Elvira Öberg.

I går inleddes världscupen i skidskytte i finska Kontiolahti och det blev svensk succé direkt när Martin Ponsiluoma fick kliva högst upp på pallen i herrarnas distanslopp. 

Och i dag är det damernas tur att köra distans. 

En av de stora favoriterna är Elvira Öberg. Förra säsongen slutade hon tvåa i den totala världscupen. I OS i Peking blev det dessutom guld i stafett och två individuella silver.

Elvira Öberg medger att hon känner en extra press inför kommande säsong. 

– Samtidigt är det naturligt efter det jag som jag presterade förra säsongen, säger Elvira Öberg och berättar att hon nu kan räkna med ett extra stöd, även om det är på visst avstånd. 

Och det från pojkvännen Axel Frost, 27. 

– Det är skönt att ha någon där hemma som man kan prata av sig med. Och det är bra att han är lite utanför den här världen också, när man själv är inne i den här skidskyttebubblan. Det kan vara skönt att höra om en vanlig arbetsdag, det finns ju ett liv utanför det här också.

”Jag brukar vara stark då”

Inför dagens tävlingar är Elvira Öberg hoppfull.

– Det känns bra, och jag har hittat lite bättre trygghet i liggskyttet som jag inte har haft tidigare och det är väldigt skönt. Jag gillar de här banorna, det är tuffa banor. 

23-åringen ser gärna att hon får en start i stil med Martin Ponsiluoma. 

– Jag brukar vara stark i början av säsongen, och det är klart att jag vill vara med från start nu också. Sedan avgörs inte säsongen här och nu, verkligen inte. Och det är på ett sätt skönt. Det är en lång säsong och det gäller att orka genom hela. Man får inte lägga allt för stor vikt vid enskilda prestationer heller. 

Det här äter skidskyttarna helst

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.