Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är klart att det inte är toppform nu”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

OBERHOF. Hanna Öberg hade en strålande inledning på säsongen. 

Men efter det har 25-åringen tappat i den totala världscupen.

– Det är inte nu jag ska vara i toppform, det är på VM, säger Öberg inför dagens sprint i Oberhof. 

Hanna Öberg har tagit både OS- och VM-guld, men en förstaplats som hon fortfarande saknar är den i den totala världscupen. 

Och det är något som hägrar. 

– I skidskytte står den totala världscupen väldigt högt och det är så klart någonting jag gärna skulle vilja vinna i framtiden, sa Öberg inför den här säsongen. 

Och 25-åringen fick en strålande start på säsongen under de första världscuptävlingarna i finska Kontiolahti. 

Men i Hochfilzen, Österrike, gick det bitvis tyngre. Öberg lyckade trots gå på julledighet som tvåa i totalen. 

När världscupen drog i gång igen i tyska Oberhof förra veckan var Öberg på pallen två gånger, individuellt i sprinten som tvåa och även i singelmixedtstafetten blev det en andraplats tillsammans med Sebastian Samuelsson. 

Samtidigt slog dock norskan Tiril Eckhoff till och vann både sprinten och jaktstarten förra veckan och tog därmed över andraplatsen i den totala världscupen efter ledande Marte Olsbu Röiseland. 

– Det är svårt att räkna så mycket nu, det är flera tävlingar som ska strykas i slutändan och det är många tävlingar kvar att köra. Och det är i slutändan det räknas. men självklart vill jag göra så många bra tävlingar som möjligt men det är svårt att tänka på totalen just nu, säger Hanna Öberg. 

”Det spar jag till VM”

I dag ställer hon sig på startlinjen för att återigen köra en sprint i Oberhof. 

– Jag tycker att formen är stabil. Det är det här jag har att jobba med nu. Det är klart att det inte är toppform. Den tänker jag att jag sparar till VM. Man kan väl säga att jag har grundform just nu, säger Öberg. 

Damernas sprint börjar klockan 14.30.

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.