Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De bojkottar ALLA tävlingar i Ryssland

Ukrainska skidskyttar i Kontiolahti, förra helgen. Foto: MARTTI KAINULAINEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Sebastian Samuelsson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Under OS uppmanade Sebastian Samuelsson andra åkare att bojkotta världscupsavslutningen i ryska Tiumen. 

Nu väljer Ukraina, enligt skidskyttepresidenten Vladimir Brynzak, att som land bojkotta samtliga tävlingar på rysk mark. 

– Det är ett beslut tagit på statlig nivå, säger han till Sovsport

Det var mitt under brinnande OS som den svenska medaljhjälten Sebastian Samuelsson gick ut och riktade kritik mot det internationella skidskytteförbundet (IBU) för deras beslut att förlägga världscupsavslutningen i ryska Tiumen. 

Samuelsson menar att Ryssland har ett ofungerande antidopingarbete och således inte bör få arrangera tävlingar. Så under OS uppmanade han andra åkare att bojkotta tävlingen. 

– Jag hoppas att fler åkare träder fram och säger att vi inte ska åka dit, sa han då. 

Bojkottar alla tävlingar i Ryssland

Han har fått med sig några. Bland annat har USA:s skidskyttelandslag meddelat att de inte tänker åka till Tiumen, men stjärnor som Martin Fourcade och Johannes Thingnes Bö vill åka. 

Nyligen blev det dock klart att det ukrainska skidskyttelandslaget väljer att bojkotta tävlingarna, men de nöjer sig inte med det. 

Det ukrainska skidskytteförbundets president Vladimir Brynzak säger till Sovsport att Ukraina bojkottar Ryssland som land. 

– Beslutet tog på statlig nivå och gäller inte bara skidskyttar. Men från och med nu så kommer ukrainska lag i alla idrotter inte att delta i tävlingar på ryskt territorium. Så vi åker inte till Tiumen, vad mer kan jag säga?, säger han. 

Enligt Brynzak så togs beslutet nyligen på ett möte med flera idrotters förbundsledare samt idrottsministern Igor Zhdanov

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!