Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför sändes orden om Stina inte i SVT

Stina Nilsson berättar själv om beslutet att bli skidskytt
Tiril Eckhoff
Stina NilssonFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Tiril Eckhoff i SkavlanFoto: TV2 Norge

Skidskyttestjärnan Tiril Eckhoff pikade Stina Nilssons skidskyttesatsning. 

Men intervjun sändes aldrig i SVT. 

”På grund av corona-situationen var vi helt enkelt tvungna att göra saker annorlunda den här veckan”, skriver Marianne Torp Kierulf, vd på produktionsbolaget Monkberry, i ett mejl. 

– Jag blev chockad, jag visste lika lite om det som alla andra. 

Så sa den svenska sprintstjärnan Linn Svahn i ”Skavlan” om nyheten att Stina Nilsson numera ska tävla i skidskytte. Svahn var en av fyra gäster som intervjuades i SVT:s studio i Stockholm under fredagen (Agnes Wold och Jenny och Niklas Strömstedt var de andra tre), där programledaren Fredrik Skavlan också hade med flera personer på länk – på grund av den rådande situationen med coronaviruset. 

En av dem som medverkade på distans var den norska skidskytten Tiril Eckhoff, och även hon fick liksom Linn Svahn chansen att kommentera Stina Nilssons smått chockerande besked. 

Därför sändes inte Eckhoffs intervju i SVT

I programmet som sändes i SVT på fredagen var dock Linn Svahn den enda gästen med vintersportkoppling. Det var först när TV2 på lördagen publicerade en artikel på sin sajt som det framgick att även Tiril Eckhoff intervjuats, och skulle medverka i programmet som sändes i Norge på lördagskvällen. 

”Eftersom vi hade Linn Svahn på plats i studion valde vi att använda tiden med henne i den svenska versionen av programmet, medan Tiril är med i den norska redigeringen”, skriver Marianne Torp Kierulf, vd för produktionsbolaget Monkberry som ligger bakom ”Skavlan”, i ett mejl. 

”På grund av corona-situationen var vi helt enkelt tvungna att göra saker annorlunda den här veckan”. 

Redaktionen tvingades bland annat spela in programmet senare än vanligt eftersom Fredrik Skavlan suttit i karantän efter att ha kommit hem från London. Intervjun med Eckhoff gjordes genom ett videosamtal på fredagskvällen och hanns inte med till den svenska redigeringen. 

”Intervjun med Tiril Eckhoff gjordes efter att de svenska gästerna hade dragit. Vi tyckte att den svenska versionen av veckans ”Skavlan” blev bäst med gästerna tillsammans i studion nu när det var möjligt att få till”, skriver Marianne Torp Kierulf. 

Eckhoff: ”Inte så lätt som det ser ut”

Då har vi rett ut de logistiska omständigheterna kring Eckhoffs intervju – men vad tycker hon egentligen om Stina Nilssons skidskyttesatsning? 

– Jag tycker att det är väldigt tufft, och så hoppas jag att hon inte blir alltför bra, säger Eckhoff med ett leende enligt TV2. 

Norskan menar att hon inte är speciellt nervös över att få konkurrens från Nilsson. 

– Det tog 20 år innan jag sköt fyra nollor i ett lopp. Nu kanske jag är en ”slow learner”, det kan ju vara så att hon är en skyttetalang. Vem vet? Men jag tror hon kommer få känna på att det inte är så lätt som det ser ut.  

Linn Svahn gästade ”Skavlan” i SVT i fredags. Men den norska klippningen såg annorlunda ut. Se ett utdrag ur programmet här. Hela programmet finns på SVT Play.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.