Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Covidfall i Norges VM-trupp

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Filip Fjeld Andersen.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

OBERHOF. Norge tog guld i VM-premiären. 

Men nu kommer ett bakslag. 

Det norska skidskyttelandslaget har drabbats av ett covidfall. 

I dag inleddes skidskytte-VM tyska Oberhof och det blev Norge som plockade hem den första medaljen. 

Det norska mixedstafettlaget bestående av Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Röiseland, Sturla Holm Laegreid och Johannes Thingnes Bö vann. 

Men nu kommer ett tungt bakslag för Norge. 

VM-truppen har drabbats av ett covidfall.

– Filip Fjeld Andersen har testat positivt för covid-19 och skickades därför hem till Norge under tisdagskvällen. Det är självklart väldigt tråkigt och vi önskar att vi fick ha med Filip i truppen under mästerskapet. Men av hänsyn till övriga gruppen kändes det tryggast att skicka hem honom, säger landslagsläkaren Aasne Fenne Hoksrud i ett pressmeddelande. 

Kommer inte ersättas

Under onsdagsmorgonen testades hela den norska truppen, i enlighet med de normala rutinerna och ingen testade positivt då. Landslagsledningen att bestämt att inte ersätta Filip Fjeld Andersen.

– Vi kom fram till att det är tryggast att inte skicka in en ny utöver i truppen nu, säger landslagschefen Per Arne Botnan.

LÄS MER: Skidskytte-VM 2023 – hela programmet med alla tv-tider. 

Elvira Öberg: ”Lider med Samuelsson”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.