Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beslutet som sågades: ”Skakade på huvudet”

Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Stina Nilsson gjorde det 2020 och Magdalena Forsberg gjorde det som 27-åring.

Den tidigare skidskyttestjärnan berättar vad hon fick för reaktioner när hon sa att hon skulle byta sport.

– Det var inte många som tyckte att det var ett smart beslut. De flesta skakade på huvudet, säger Forsberg i tv-programmet ”Landskampen”.

Stina Nilsson skapade rubriker när hon bytte längdskidåkning till skidskytte inför den förra säsongen.

Men det är ingen obeprövad metod att hänga på sig ett gevär och Sveriges mest framgångsrika skidskytt någonsin har gjort samma resa.

Magdalena Forsberg, 54, pratar om beslutet att lämna längdskidåkningen med den norska tidningen VG.

– Jag är otroligt glad att jag gav skidskytte en chans när jag var 27 år. Jag trodde att jag var för gammal men det var jag inte. Det är kul att följa Stina Nilsson nu. Jag känner igen mig i henne, och hon är ungefär lika gammal nu när hon byter från längdskidåkning till skidskytte, säger Forsberg.

Forsberg om sitt beslut

Forsberg berättar också att hon tappade glädjen till längdskidåkningen. Hon hade inget självförtroende och visste inte vad hon skulle göra för att utvecklas.

– Det var inte många inom längdskidåkningen som hyllade mitt beslut. Det var mer att jag var galen, säger Forsberg i fredagens avsnitt av tv-programmet ”Landskampen” enligt VG.

Forsberg fortsätter:

– Jag hade av misstag testat skidskytte vintern innan och jag tyckte att det var kul. Men det var inte många som tyckte att det var ett smart beslut. De flesta skakade på huvudet.

Magdalena Forsberg tog 14 mästerskapsmedaljer, varav sju guld, under sin skidskyttekarriär.

Ur arkivet:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.