Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skottheim vilas: ”Inget konstigt”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Efter VM väntar två världscupveckor i Tjeckien.

Men inte för Johanna Skottheim.

– Hon känner sig lite trött fortfarande så då har vi bestämt oss för att lägga in lite extra vila, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Efter Sveriges framgångar i skidskytte-VM fortsätter säsongen med världscuptävlingar i Nove Mesto, Tjeckien.

Stjärnorna är så klart med i truppen, bland andra Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma, men Johanna Skottheim får inte följa med.

26-åringen hade ett tungt mästerskap i slovenska Pokljuka – där hon i stafettens startsträcka sköt tre bom och den tunga starten resulterade i en svensk femteplats – och får nu hoppas på en trupplats till säsongsavslutningen i Östersund.

– Det är ingenting konstigt, hon känner sig inte 100 procent och då tar vi lite vila, säger tränaren Johannes Lukas.

Vad säger du om hennes mästerskap?

– Vi tränare är överens om att hon gjort det okej, kan göra det bättre, men stafetten var en laginsats som inte var på topp. Det är ingenting att prata mer om, för henne och oss är det glömt. Nu är det bara att hon återhämtar sig.

Johannes Lukas: ”Det är en mental belastning”

Han är överraskad att flera inte behövt mer vila efter mästerskapet.

– Det är inte bara ett VM, det är en lång period hemifrån. Det är en mental belastning, inte bara de här tävlingarna. Det måste alla förstå, fysiskt är det väldigt hårt, men också psykiskt. Det är helt normalt att behöva återhämtning, det har jag räknat med. Jag är ändå förvånad att alla andra är så friska och på gång.

I stället för Skottheim får åkare från IBU-cupen, Anna Magnusson och Ingela Andersson, chansen i världscupen. På herrsidan får Gabriel Stegmayr ta klivet upp från ”undercupen”.

Skottheim skriver på sin instagram att hon, tillsammans med folk runtomkring sig, valt att avstå från världscupstävlingarna i Nove Mesto. Hon beskriver att beslutet är taget efter att den totala belastningen under VM har blivit för mycket för henne.

Truppen i sin helhet, damer: Hanna Öberg, Piteå, Elvira Öberg, Piteå, Mona Brorsson, Finnskoga, Linn Persson, Bore, Anna Magnusson, Piteå, Ingela Andersson, K4.

Herrar: Sebastian Samuelsson, I21, Martin Ponsiluoma, Tullus, Jesper Nelin, Piteå, Peppe Femling, Piteå, Gabriel Stegmayr, Dala Järna.

Tävlingarna körs 1–14 mars och inleds med dam- och herrstafetter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.