Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Östersund tar över världscuppremiären

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Internationella skidskytteförbundet (IBU) gör förändringar i tävlingsprogrammet för kommande säsong: Minsk-Raubichi, Belarus, stryks som arrangör och Östersund får stå som värd ytterligare en helg i säsongsinledningen.

Världscuptävlingen i Belarus skulle ha avgjorts mellan den 3-6 mars nästa år. I stället blir det nu finländska Kontiolax som tar över den helgen.

Det gör i sin tur att Kontiolax inte som först planerat kommer att arrangera världscuppremiären den 27-28 november. Den får i stället Östersund ta hand om, vilket gör att skidskyttecirkusen stannar i Sverige två helger i rad – först den 27-28 november och sedan den 2-5 december, vilket var enligt den ursprungliga planen.

”Beslutet om att flytta evenemanget togs av IBU:s styrelse mot bakgrund av den nuvarande situationen i Belarus och för att skapa säkerhet i planeringen för organisationskommittéer, nationella förbund och deras lag”, skriver IBU i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.