Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avundsjukan: ”Inte alla som har de pengarna”

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Sebastian Samuelsson har köpt ett löpband för en och en halv miljon kronor. 

Något som får norrmännen att se snett. 

– Det är inte alla som har en och en halv miljon över till ett band, säger Sturla Holm Laegreid till NRK

I jakten på nya skidskytteframgångar har Sebastian Samuelsson gjort en miljonsatsning. I en lokal bara ett stenkast från hemmet i Östersund har han inte bara låtit iordningställa ett gym utan också ett enormt löpband. 

– Det är ett jättestort löpband som jag åker rullskidor på, det blir väldigt bra teknisk träning. Jag kan se min teknik live med kameror och skärmar. Det är som en uppförsbacke som aldrig tar slut, så jag kan verkligen skräddarsy mina pass och träna på det jag vill, har Samuelsson tidigare berättat för SportExpressen.

Men det har inte varit någon billig investering för den 24-årige skidskyttestjärnan. 

– Det kostade en och en halv miljon. Men jag hoppas och tror att det kommer ge utdelning, kanske redan den här säsongen, säger han. 

”Är avundsjuk på honom”

Under världscuppremiären i Östersund den gångna helgen hade Sebastian Samuelsson det tungt i distansloppet, men i sprinten gick det desto bättre. 

Samuelsson vann före norrmännen Vetle Sjåstad Christiansen och Johannes Thingnes Bö. 

Förra säsongens stora norska sensation Sturla Holm Laegreid vann distansloppet men hade det desto tyngre i sprinten där han slutade på plats 37. 

Och nu berättar Holm Laegreid att han är avundsjuk på Samuelssons miljoninvestering. 

– Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på honom. Det är verkligen en stor investering för Samuelsson. Men det är inte alla som har en och en halv miljon över till ett sådant band, säger Sturla Holm Laegreid till NRK

Bös band har försvunnit

Johannes Thingnes Bö har gjort samma investering som Sebastian Samuelsson, men har stött på problem. 

Norrmannen har beställt ett band – men det har inte dykt upp. 

– Jag skickade en påminnelse i lördags. Jag måste ha det så fort som möjligt. Jag var lite osäker på investeringen men nu när jag ser hur Samuelsson åker vill jag ha hem det så fort som möjligt, säger Thingnes Bö till NRK. 

TV: Premiär för På vallen: ”Herregud”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.